banner913
banner932
banner1012

Gıdalarla ilgili bilgiler

banner1020

Karabibergillerden, zeytinsi meyvelerin taneleri yuvarlak, yaprakları yürek biçiminde tırmanıcı bir tropikal bölge bitkisidir.

banner974
Gıdalarla ilgili bilgiler

banner971

En çok Güney Asya’da ve Endonezya’da yetişir. Kuru ve siyah tanelerin baharlı ve acı bir tadı vardır.

Her türlü yemeğe tane bütün olarak veya dövülmüş toz olarak koymak mümkündür. Mideye zararı olduğundan, midesi rahatsız olanlar karabiber kullanmaktan kaçınmalıdırlar.

Karabiber tane veya toz şeklinde satılır. Tane karabiber alıp, kullanılacağı zaman çekip toz haline getirmek ve taze kullanmak daha doğrudur. Bu şekilde karabiberin keskinliği kaybolmaz. Avrupa ülkelerinde karabiberin beyazı yani “beyaz biber”de çok kullanılır. Karabiber, bu tırmanıcı bitkinin iyice olgunlaşmamış meyvelerin, güneşte veya hafif ateşte kurutlması ile elde edilir.

Beyaz biber ise, aynı bitkinin iyice olgunlaşmış bitkileridir. Bu taneler bir süre deniz suyunda veya kireçli suda bekletilir. Sonra kabukları soyulup içi kurutulur.

Beyaz biber, karabiberden daha keskin kokuludur.  

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.