banner913
banner932
banner1012

Cafe Mambo’dan lezzetli fast food tarifleri

banner1020

Bu hafta Gurme köşemizde Mağusa’da çiçeği burnunda bir cafe olan Cafe Mambo şeflerinden Et Köfte, Mexican Tavuk ve Mambo Tost tariflerini aldık.

banner974
Cafe Mambo’dan lezzetli fast food tarifleri

banner971

Et köfte 8 kişilik

Malzemeler:

1 kilo kıyma 250 gramı kuzu döş

Soğan

Sarımsak

Ekmek içi

Pul biber

Kimyon

Tuz

Karabiber

Yapılışı:  Tüm mazlemeler yoğuruluyor. Yoğurulan et bir gün dinlendiriliyor. Dinlendirilen et ertesi gün tekrar yoğruluyor ve şekillendiriyor.

Kıymayı bekletmek gramajından düşürüyor ancak daha lezzetli oluyor. Kıyma iki defa çektiriliyor. Izgarada pişiriliyor. Dilerseniz yanmaz tavada yağsız pişirilebilir. Köfteler küçük hamburger ekmeklerinin içine konarak, patates kızartması ve salata ile servis ediliyor.

Mexican Tavuk 1 kişilik

Malzemeler

150 gr tavuk göğsü

1 adet soğan

1 adet kırmızı kapya biber

1 adet yeşil biber

Baharat mexican sos

Yapılışı: Tavuklar kuşbaşı olarak doğranır. Tavuk tereyağ ile sotelenir. Önce soğanlar eklenir biraz sotelendikten sonra biberler eklenir. Pişene kadar ara ara karıştırılır. Yanında acı sos, cips, içecek ve salata ile servis edilir.

Mambo tost

Malzemeler

Küçük somon ekmeği

Yumurta

Sucuk

Hollanda kaşarı

Dometes

Turşu

Baharat

Mambo sos

Yapılışı: Yumurta baharatlarla birlikte çırpılır. Tost makinesine dökülen yumurta piştikten sonra ekmeğin yarısı yumurtanın üzerine bastırılır ve tost makinesinden yumurta ile birlikte alınır. Üzerine diğer malzemeler de konduktan sonra mambo sos dökülür ve ekmek üstü kapatılarak tost makinesinde bastırılır.

Yemeklerimiz servise hazır afiyet olsun. 

ÇİÇEĞİ BURNUNDA BİR MEKAN

Henüz 4 Nisan’da faaliyete giren Cafe Mambo Mustafa-Filiz Velieceoğlu çifti tarafından işletiliyor. Ağırlıklı fast food üzerine yemekler yapan kafede şef de garson da paketçi de kendileri. Mustafa Velieceoğlu daha önce Cafe Han’da, Kitchen’da ve Garage Bar’da çalıştı. 10 yıldır bu mesleğin içinde olan Velieceoğlu kendi işini yapmak adına Cafe Mambo’yu açtı. Cafe Mambo haftanın 7 günü açık. Sabah 08.00-22.00 ile arası olan kafe Pazar günleri 10.00-22.00 arası açık.   

KALİTE VE HİJYEN EN ÖNEMLİ İKİ UNSUR

Tüm sebzeler günlük alınıyor. “Mutfağın kapısı hep açıktır” diyen Filiz Velieceoğlu, insanların nasıl bir mutfakta yemek hazırlandığı görmeleri için olduğunu söyledi. Yerli ürünleri tercih ettiklerini belirten Velieceoğlu, sadece kaşar olarak Hollanda kaşarı kullandıklarını söyledi. El yapımı tatlıları olduğunu söyleyen Velieceoğlu, sipariş üzerine yaş pasta ve diğer tatlı çeşitlerini de yaptıklarını belirtti.

Özel baharatlarla hazırladıkları mambo sosu kendileri yapıyor. Köftelerin ekmeği kendilerine özel yapılıyor. Somon ekmekleri taş fırın ekmeği özelliği taşıyor. Kaliteli ürünler kullanıyorlar ve bunu fiyatlara yansıtmıyorlar. Hijyene çok önem veriyorlar ve açık mutfak kullanıyorlar.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.