banner913
banner932
banner1012

Bulgur Köftesi

banner1020

Her Cuma Gurme bölümümüzde Kıbrıs Mutfağından lezzetli tarifler sizlerle birlikte olacak.

banner974
Bulgur Köftesi

banner971

Bu hafta Kıbrıs Mutfağından Bulgur Köftesi tarifini paylaşıyoruz.

Kıbrıs’ın en özel yiyeceklerinden bir tanesi de Bulgur Köftesi’dir. Dışı bulgurdan, içi de kıyma harcı doldurularak yapılan bu lezzet, limon sıkılarak yenildiğinde muhteşem bir tadı içerisinde barındırır. Yapımı biraz zahmetli olsa da Bulgur Köftesi geçmişten günümüze gelen Kıbrıs yemeklerinin başındadır.

Malzemeler

1 Kilo bulgur

2 çorba kaşığı un

Yeterince su

Biraz tuz

İç malzeme

1/2 kilo kıyma

2 tane iri soğan

1/2- demet maydanoz

Karabiber

Biraz tuz

Yapılışı;

Önce suyu kaynatınız. 1 kilo bulguru derin bir kaba doldurunuz. 1 veya 2 kaşık un ve biraz tuz ilave ediniz ve yeterince su ilave edince bulguru karıştırınız. Ardından da iyice karıştırdığınız bulgurun üzerini örterek biraz dinlenmeye bırakınız. Diğer yandan kıymalarınızı bir tava içerisine alarak 1 bardak su ilave edip kıyma iyice suyunu çekene kadar  bekleyiniz. Ara sıra karıştırınız. Soğanları, maydanozu ince ince doğrayınız. Ve soğanları, maydanozlarla birlikte kıymanızı başka bir tavada ısınan yağın içerisinde kavurunuz.  Tuz ve karabiber ilave ederek iyice karıştırıp daha sonra da soğumaya bırakınız.

İster elle ister makineyle…

Diğer yandan da soğuyan bulguru iyice yoğurunuz. Su az gelirse elinizi ıslatarak yoğurmaya devam ediniz. Bulgur kulak memesi kıvamına gelecek.  Yoğrulmuş bulgur hamurundan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak işaret parmağınızla oyarak ya da bir makine yardımıyla içi boş bir köfte oluşturun. Su yardımıyla elinizi ıslatarak alt tarafını kapatın. Yaptığınız içi boş köfteleri bir tepsiye sıralayın. Daha sonra doldurup ağızını elinizi ıslatarak kapatın. 

Köftelerinizi kızgın yağa atın

Köftelerinizi kızartma işlemine geçerken ise, köftelerinizi örtecek kadar bir tencerenin içerisine sıvı yağ koyup kızmasını bekleyin. Isınan yağın içerisine köftelerinizi atıp iyice kızarmasını bekleyin. Kızaran köfteleri bir süzgeç yardımıyla kağıt peçete üzerine çıkarın. Yağı iyice çekmesini sağlayın.

Afiyet olsun

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.