banner913
banner932
banner1012

Adana kebabı ve Ali Nazik kebabı

banner1020

Elexsus Meyan Ocakbaşı Decuisine Şefi Serdar Yuluğ bu hafta Gurme köşemiz için Adana Kebabı ve Ali Nazik Kebabı tarifi verdi.

banner974
Adana kebabı ve Ali Nazik kebabı

banner971

Adana Kebabı
Malzemeler
Tek kişilik
220 gr kuzu kıyma
Tuz
Pul biberden yapılmış salça
Kırmızı al biber
Yapılışı: Kıymaya tuz salça ve biber eklenip yoğrulur. Yoğrulan kıyma şişe dizilir. Biraz buzdolabında beklettikten sonra mangalda pişirilir.


Ali Nazik Kebap takımı
Malzemeler
Yoğurt
Tuz
Zeytinyağı
Közde pişmiş birkaç adet patlıcan
Sarımsak isteğe göre
Adana köfte


Yapılışı: Közlenmiş patlıcan soyulur ve ince ince doğranır. Mangalda pişmiş Adana köfte ince ince doğranır. Yoğurdun içine zeytinyağı tuz eklenerek karıştırılır. Daha sonra patlıcan eklenerek tekrar karıştırılır. Hazırlanan karışım tabağa alınarak üzerine adana köftesi eklenir. Yanına közlenmiş domates ve biber konularak üzerine maydanozla süslenir.
Afiyet olsun


Kebap ustalığı aileden geliyor
Şef Serdar Yuluğ 16 senedir bu mesleğin içinde. Abisi, dayısı ve dedesi kebap ustası olan Şef Serdar, ilkokul yıllarında okuldan sonra dedesinin restoranına gidip orada çıraklık yaptığını söyledi.  1998’de Ankara Çırağan Restoran’da çalıştıktan sonra 1,5 sene Devlet Bahçeli’nin aşçılığını yaptı. İstanbul’da birkaç elit restoranda çalıştıktan sonra Atina’da Türk Restoranında 3.5 sene çalıştı. Kıbrıs’a 6 sene önce gelen Serdar Yuluğ, iki büyük otelin Ocakbaşı mutfağını kurdu. Elexsus’ta 2 senedir çalışan Serdar Yuluğ’un 3 yardımcısı var. Piyasaya çokça usta yetiştirdiğini belirten Yuluğ, Kıbrıs’ta ocakbaşı kültürünün kendisi sayesinde yaygınlaştığını ifade etti.  Serdar Yuluğ, “göz aldanır ama damak aldanmaz” diyerek önceliklerinin damağa hitap etmek olduğunu söyledi.
İnsanların yemek yerken mutlu olduklarını görmenin kendisini de mutlu ettiğini belirten Şef Serdar, Elexsus Otel yöneticilerine bu lezzeti halkla buluşturma fırsatı verdikleri için teşekkür etti. 


Otel müşterisi dışında yerli halkın gelebildiği bir restoran Meyan Ocakbaşı
Otel müşterisi dışında Kıbrıslı müşterilerinin ağırlıklı olduğunu belirten Şef Serdar, Pazartesi günü kapalı olduklarını diğer günler, akşam 19.00’dan gece 01’e kadar hizmet verdiklerini ifade etti.  Fiks mönü menüleri sınırsız içki dahil 125 TL olduğunu belirten Şef Serdar, menünün içinde 12 çeşit soğuk meze, salata, ara sıcak fındık lahmacun, içli köfte, kuzu şiş, tavuk şiş, tavuk kanat tatlı ve meyve tabağından oluştuğunu anlattı.  Aynı menünün içkisiz olanı ise 95 TL.    

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erhan sakarya - 7 yıl önce
Harikasın Serdar şefim Yedikçe yiyesim geliyor kebapçıklarını teşekkürler