banner913
banner932
banner1012

Academy Cafe’den Schnitzel tarifi

banner1020

Bu hafta Gurme bölümümüzde Mağusa’da faaliyet gösteren Academy Cafe’ye konuk olduk. Academy Cafe şefi ve ortağı Kerem Saitoğlu bize en çok tercih edilen yemekleri Schnitzel’in tarifi verdi.

banner974
Academy Cafe’den Schnitzel tarifi

banner971

Schnitzel

Tek kişilik

Malzemeler

1 adet tavuk göğsü

Yarım bardak un

Yarım bardak baharatlı galeta unu

1 adet yumurta sütle karıştırılmış

Yapılışı:

Tavuk göğsü dövülerek büyütülür. Önce una sonra yumurtalı süt karışımına batırılır. Daha sonra baharatlanmış galeta ununa batırılarak kızartılır. 110 derece sıcak yağda 6 dakika pişirilir.

Coleslaw Salatası malzeme ve yapılışı:

Büyük lahana, 2 havuç, 1 küçük soğan, yarım limon, bir yemek kaşığı toz şeker, 3 bardak mayonez. Lahana ince ince doğranır. Yıkandıktan sonra tuz ile ovulur. Havuçlar rendenin iri tarafıyla rendelenir. Soğan ince ince kıyılır ve diğer tüm malzemeler eklenerek, karıştırılır.

Patates kızartması ile birlikte servis edilir. Patatesler 140 derece sıcak yağda kızartılması önerilir. Dilerseniz patates kızartması baharatlarla lezzetlendirilir.

Schnitzel servis önerisi: Üzerine tereyağ sürdükten sonra kekik ile tatlandırılır.

Academy Cafe’nin Hikayesi

Academy Cafe’nin sahipleri Kerem – Tolga Saitoğlu kardeşler, 19 Kasım 2016’dan beri Mağusa DAÜ yanında faaliyet göstermeye başladılar. Kerem- Tolga kardeşler hem işveren, hem çalışanlar. Aralarında iş bölümü yapmışlar. Siyasi Bilimler okuyan Kerem şeflik görevini üstlenmiş, Turizm okuyan Tolga ise bar ve servis bölümüne bakıyor.

Hobisiydi, işi oldu

Hiçbir aşçılık deneyi olmayan Şef Kerem tamamen hobi olarak yaptığı yemek yapmayı, işe dönüştürdüğünü söyledi. Şef Kerem hiç bilmediği bir yemeğin tadına baktığında içinde neler olduğunu bildiğini ya da bir tarifteki herhangi bir malzemenin o yemeğe yakışıp yakışmayacağını yemeği yemeden anlayabildiğini söyledi. Bunun Allah vergisi olduğunu söyleyen Kerem Saitoğlu lezzete düşkün olduğunu belirtti.

Yemek yapmayı öğrenciyken öğrendi

8 yıl boyunca İstanbul’da öğrencilik yaptığını belirten Şef Kerem, o yıllarda hazır yemek istemediği için evde güzel yemek yemek adına yemek yapmayı öğrendiğini söyledi. Kerem, önce annesini arayarak tarifler aldığını daha sonra dünya mutfağına merak saldığını ve bu şekilde bir çok tarif deneyerek yemekler yapmaya başladığını anlattı. Şu anda Çin mutfağından İtalyan mutfağına, Meksikan yemeğine kadar her mutfaktan yemekler yaptığını söyleyen Kerem, bir merakla başlayan yemek yapmanın cafe macerasına dönüştüğünü ifade etti.

Aslında botanik işiyle uğraştığını söyleyen Saitoğlu, öğrencinin birşeyler içip, sohbet edeceği bir yere ihtiyaç olduğunu gördüklerini ve kardeşi Tolga ile yaptıkları beyin fırtınası sonucu bu cafeyi açmaya karar verdiklerini anlattı.

Mümkün olduğunca yerli ürünler kullanmaya çalıştıklarını ancak bir çok malzemeyi de bulamadıklarını söyleyen Şef Kerem hamburgerlerini kendilerine özel yaptırdıklarını ifade etti. Hamburgerin tarifini verip eti kendilerinin seçtiklerini anlatan Şef Kerem, bu lezzetlerin müşteri tarafından çok beğenildiğini söyledi.  

  

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.