banner913
banner932
banner1012

Güreşte saygı ve anma


Yücel HATAY

Yücel HATAY

Okunma 02 Temmuz 2022, 14:50

KKTC Güreş Federasyonu, büyükler kategorisinde bu yıl dördüncü müsabakasını gerçekleştirdi. 30 Haziran 2022 Perşembe akşamı saat 19.00-21.00 saatleri arasında Şehit Güreşçiler Anısına Büyükler Grekoromen Güreş Müsabakaları yapıldı. Bu müsabakalarda takım halinde birinci olan Yakın Doğu Üniversitesi büyükler kategorisinin de yıl şampiyonluğunu kazandı.
20 Temmuz yaklaşırken şehit güreşçilerimizi de güreş müsabakalarında bir kez daha anmış olduk. Bizlere bugünleri yaşatan şehitlerimizi şükranla anıyoruz. Arkadaşlarımın yardımlarıyla ve yaptığım araştırmalar sonucu şehitlerimiz arasında iki güreşçinin de bulunduğunu tespit etmiştim. Nejdet Altınok birinci harekatta, Yükselen Deniz de ikinci harekatta şehitlik mertebesine ulaştı.
Onların isimlerini yaşatmak bizlerin görevidir. Güreşseverler Derneği’nin önerisiyle KKTC Güreş Federasyonu, şehit güreşçilerimizi anmak üzere her yıl müsabaka düzenliyor. Güreşçilerimizin şehitleri tanımasına ve anmasına vesile olunuyor. Ancak bu anmanın biraz daha anlamlı olmasında yarar var. Müsabakaları düzenleyen KKTC Güreş Federasyonu’nun biraz daha fedakarlık yapıp, şehitlerin yakınlarını, hatta Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği’ni de organizeye katmasında yarar var. 
Ülkemiz güreşine önemli hizmet verip hayattan ayrılanları da anmakta yarar var. 2 Temmuz günü bir anma günü olarak belirlenebilir. Ülkemizde genelde sporun, özelde ise güreşin temel taşlarından biri Ali Çerkez’dir. Güreşin kurumsallaşmasında büyük emeği geçen Ali Çerkez’i 2 Temmuz 2005’te kaybetmiştik. Son yıllarda güreşe büyük emek veren MertdoğanSoyalan da geçen yıl yine 2 Temmuz’da aramızdan ayrılmıştı. 
Saygı ve anma, hayatımızın vazgeçilmez unsurlarıdır. KKTC Güreş Federasyonu yönetimindeyken, müsabakalara merhum güreş adamlarının isimlerinin verilmesine katkıda bulunmuştuk Bu gelenek federasyon tarafından sürdürülüyor.
Güreşseverler Derneği de saygı ve anmayı ön planda tutmayı sürdürüyor. KKTC Güreş Federasyonu’nun kurucu başkanı Rifat Şener, her yıl 18 Eylül’de rahmetle anılırken bir güreş adamı da ödüllendiriliyor.
Dernek, Ali Çerkez’i anma için çaba sarf ediyor. Bu amaçla Ali Çerkez Güreş Teşvik Ödülü’nü hayata geçiriyor. İlk ödül Büyükkonuk ve çevresinde güreşe büyük ivme kazandıran Murat Göztaş ödüllendirilecek. Ali Çerkez’in adına yakışır bir anma ve ödül töreni olması gerek.
Ödül ve anma töreninin 2 Temmuz’da yapılması öngörülmüştü. Ali Çerkez’in ailesinin ve İskele Belediyesi’nin de katılımını sağlamak için program ileriki günlere alındı.
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.