banner913
banner932
banner1012

Güreşte gecikmeli ödül töreni


Yücel HATAY

Yücel HATAY

Okunma 26 Ocak 2022, 23:12

KKTC Güreş Federasyonu’nun 50.Yıl ve Plaj Güreşi Ödülleri, 25 Ocak 2022 Salı akşamı, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nde düzenlenen törenle verildi.
Koronavirüs nedeniyle en fazla olumsuz etkilenen spor dalı güreş oldu. Pandeminin üstüne federasyon yöneticilerinin de pasifliği eklenince güreşin adını kamuoyunda yeterince duyamadık.
1970 yılı Nisan ayında kurulan Güreş Federasyonu, 2020 yılında 50.yılını doldurmuştu. 50 yılın insan hayatında çok büyük önemi vardır. Yarım asır dile kolay. 50.yıl için neler yapılabileceği, günü gelmeden programlanmalıydı.
Güreşseverler Derneği olarak 50.Yıl için özel pul çıkartılması veya gönderilere özel damga vurulmasını Posta Dairesi’neönermiştik. Ancak bu girişimimize KKTC Güreş Federasyonu’nun katkı koymaması üzerine proje gerçekleştirilemedi.
50.Yıl için başka etkinlikler de yapılabilirdi. 50 yılın bir özeti yapılabilirdi. En azından internet aracılığıyla güreş gündemde tutulabilirdi.
50.Yıl Ödülleri de önlemler alınarak daha önce verilebilirdi.Ödüller için neler kıstas olarak belirlendi? O da açık değil.
2021 yılında plaj güreşiyle biraz olsun bu sporda hareketlenme oldu. Yıllardır düzenlenmeyen antrenör kursu da geçen yıl yapıldı. Ancak bu kurs da basında yer bulmadı. 14 kişinin kursta başarılı olduğunu dün öğrendik. “1.Kademe Temel Antrenör Belgesi” adındaki belgede kurs tarihiolarak sadece 2021 yılıyla yetinilmiş. Kursun kaç gün sürdüğü belgede yok. Bir de imla hatası var. “Hak kazanmıştır” yerine “Hak kanmıştır” yazıyor. Bu belgelerin eksiklik ve hataları düzeltilerek yenilenmesinde yarar var.
Bu yazdıklarımdan rahatsız olacaklar olabilir. Ancak hatalar ve eksikler söylenmezse nasıl düzeltilebilir.
Her şeye rağmen, ödül töreninde güreşe gönül verenlerin bir araya gelmesi sevindirici. Başarılı güreşçilerimizi, kulüp yöneticilerini ve yeni antrenörlerimizi kutluyorum.
Okullarda güreş müsabakalarına da başlandı. 17-18 yaş, 15-16 yaş ve 13-14 yaş gruplarında öğrenciler mindere çıkıyor.
52.yılına giren KKTC Güreş Federasyonu’nun da pandemi önlemlerini alarak daha aktif olmasını bekliyoruz. Özellikle ilkbaharla birlikte açık havada güreş etkinlikleri gündeme gelmeli. Karakucak ve yağlı güreşe ağırlık verilebilir.
Güreşte artık hareketlenme bekliyoruz. Pandemi mazeretinin arkasına sığınmadan güreşin adını gündemde tutalım. Kamuoyunu da sürekli bilgilendirelim.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.