banner913
banner932
banner1012

Güreşte büyük hedefler olmalı


Yücel HATAY

Yücel HATAY

Okunma 24 Ocak 2021, 22:48

KKTC Güreş Federasyonu’nda Mehmet Öznacar bakanlık görevini Hüseyin Kavaz’dan devraldı. Hüseyin Kavaz’ın 30 yıllık başkanlık görevi de sona ermiş oldu.
Yıllardır güreş sporuna yakın durumdayım. Spor yazarı ve yönetici olarak yıllarca bu spora hizmet verdim. Özellikle güreşin okullara girmesi konusunda büyük çabalarım oldu. Bu çabalarım sonucu iki öğretmen Ertan Azer ve Hüseyin Kavaz federasyon başkanlığına geldi.
Ancak güreşin okullara girmesi bu sporun gelişmesi için yetmedi. Özellikle tesis konusunda bir gelişme olmadı ve güreş ambardan bozma salona mahkum oldu.
2020 yılı da güreş için çok kötü bir yıl oldu. Pandemi dolayısıyla Mart ayından sonra güreş yapılamadı. Dolayısıyla güreş sporu ülkemizde yıllardan sonra çok durgun bir dönem geçirdi.
Yeni bir yıla girdik. Yeni bir başkan var. Covid-19 için aşılama süreci başladı. Bu bakımdan önümüzdeki günlerde genelde sporda ve özelde güreşte bir hareketlenme başlayabilir.
Antrenman ve müsabakaların başlaması biraz daha zaman alabilir.Fakat bunların dışında güreşte yapılacak çok iş var.Yeni başkan yeni bir dinamizm getirmeli. Kısa, orta ve uzun vadeli programlar ve projeler hazırlanmalı.
Kısa vadede özellikle eğitime önem verilmeli. İlk etabı yapılan antrenör kursunun ikinci etabı yapılarak diplomalı antrenör sayısı artırılmalı.Güreşçilere kişisel antrenman yapma olanakları yaratılmalı. Güreş mankenlerinin sayısı artırılmalı. İnternet ortamından olabildiğince yararlanmalı.
Güreşe çağdaş bir spor salonu kazandırılması hedef olmalı.Hükümet ve T.C.Lefkoşa Büyükelçiliği’ne projeler sunulmalı.
Bunlar kısa vadede olmayabilir ama bir hedef olarak ilgililerin önüne konmalı.
Çağdaş ve gelir getirici bir tesisin ortaya çıkarılması halinde güreşin çok daha iyi yerlere gelebileceğine inanıyorum.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.