banner913
banner932
banner1012

Güreşçilerimize alkışlar


Yücel HATAY

Yücel HATAY

Okunma 03 Ekim 2022, 22:51

Bursa İznik ilçesinde 29 Eylül’de başlayan 4.Dünya Göçebe Oyunları, 2 Ekim Pazar günü tamamlandı. Oyunlarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, güreşçiler ve okçularla temsil edildi.
Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı KKTC Koordinatörü Mithat Tekçam’ın başkanlığındaki kafilede, KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Dursun Koç, KKTC Güreş Federasyonu Başkanı Mehmet Öznacar ve spor yazarları davetli olarak yer aldı. 
Dünya Göçebe Oyunları’nın ilk üçü Kırgızistan’da yapılmıştı. Dördüncüsü İznik Gölü’nün yakınında düzenlenen arazide izleyenlere sunuldu. Oyunlara 102 ülkeden 3 binin üzerinde sporcu katıldı.

Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Göçebe Oyunları’nı, sadece Türk dünyası değil, tüm insanlık açısından bir ortak birikim ve gelecek nesillere aktarılması gereken bir emanet olarak nitelendirdi.
Uluslararası nitelik taşıyan bu organizasyon hakkında çok şeyler yazılabilir. Davet aşamasından itibaren kafilenin oluşumu ve program konusunda sayfalarca yazılar yazılabilir. Spor kamuoyunda bunlar çokça tartışılabilir. Çok şey yazılabilir. Ancak bunun polemik yaratmasından endişe ediyorum. Bu bakımdan izlenimlerimi, gözlemlerimi, aksaklık ve eksiklikleri yazıya dökmekten çekiniyorum.
Onun yerine, 4.Dünya Göçebe Oyunları’na büyük katkı koyan güreşçilerimizi gündeme getirmek ve alkışlamak istiyorum.
Organizasyonun ağırlığı zaten güreşti. KKTC Güreş Federasyonu da oluşturduğu ekiple büyük katkı sağladı. Aşırtmalı aba güreşi, kapışmalı aba güreşi, yağlı güreş, şalvar güreşi, pehlivan güreşi, tatar güreşi gibi dallarında güreşçilerimiz zor koşullarda mücadele etti.
Bu dalların çoğunu ilk kez görerek müsabakaya çıkan güreşçilerimizin isimlerini vermekte yarar var:
Ali Kurşun, Okan Kırdağ, İsmail Arslan, Orhan Önen, Ekim Özgüvenli, Hüseyin Tokdemir, Yunus Genç, Serhat Atlı, Onur Şeker, Hazar Şakar, Feyzi Kurumanastırlı, Bahadır Özcan, Adem Çavuşoğlu, Cenk Kaya, Kadir Taliman, Doğukan Özsaidoğlu, İsmail Kurşun ve Emin Dayanıklı.
Bu isimler arasında, uluslararası tecrübesi olan ve Ankara Harp Okulu’nda öğrenim gören Ömer Özyıldırım’ı da görmek isterdim doğrusu.
Organizasyonda görüldü ki, uluslararası katılımın kolay olduğu bu dallar, artık KKTC Güreş Federasyonunun programında olmalı.
Spor yazarı arkadaşlarımızın da güreşe ve güreşçilerimize daha fazla ilgi göstermelerini bekliyorum.
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.