banner913
banner932
banner1012

Vatandaşlıkların yüzde 53’ü yasa dışı

banner1020

Güney Kıbrıs'ta yatırım karşılığı yabancılara verilen vatandaşlıkların yüzde 53’nün yasa dışı olduğu ortaya çıktı

banner974
Vatandaşlıkların yüzde 53’ü yasa dışı

banner971
 
 
 
Güney Kıbrıs'ta “Kıbrıs Yatırım Programı”(KEP) kapsamında yatırım karşılığında yabancılara verilen ve “altın pasaportlar” olarak da bilinen pasaportların yasa dışı olup olmadığını araştıran Araştırma Komitesi’nin soruşturmayı tamamladığı ve Başsavcılığa teslim ettiği belirtildi. 
Güney’de yayımlanan Fileleftheros gazetesi “3’ünden 2’si Sorunlu-Cezai Sorumluluk Ancak Siyasiler İçin Değil-Siyasi Sorumluluğu Üstlenme ‘Toplu Yasadışılığa’ Müdahil Olan Yetkililer ve Diğer Siyasilere Bağlı” başlıklı manşet ve iç sayfadaki haberinde Araştırma Komitesi Başkanı Mironas Nikolatas’ın, Başsavcı önünde yapmış olduğu açıklamalara yer verdi. 
Habere göre Nikolatas, 6 bin 779 pasaportun 1/3’ünün yasa dışı olduğunu belirtti. 
Nikolatas, önlerinde bulunan verilerden siyasi kişilerin, kurumların ve yetkililerin muhtemel  siyasi sorumluluklarının bulunduğuna da işaret etti.   
Başvuru sahipleri-yatırımcılar, iş insanlarına yüklenen cezai sorumluluk da tespit ettiklerini belirten Nikolatas, siyasi sorumlulukların üstlenilmesinin de etkilenen kişilere bağlı olduğunu söyledi. 
Nikolatas, 2007-2020 yılları arasında, ilgili Bakanlar Kurulu tarafından “toplu yasadışılığın” bulunduğunu, Tasos Papadopulos başkanlığı döneminde 5, Hristofyas başkanlığı döneminde 228, Anastasiadis başkanlığı döneminde ise 6 bin 546 vatandaşlığın verildiğini de belirtti. 
Nikolatas, verilen vatandaşlıkların yüzde 53’nün (3 bin 609 pasaport) yasa dışı olduğu şeklindeki açıklamasını da yineledi. 

 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.