banner913
banner932
banner1012

Türk mallarına buldozerle müdahale

banner1020

Baf Belediye Başkanı Fedonos, otopark alanı yapma gerekçesiyle Baf’taki Kıbrıslı Türklere ait binalara buldozerlerle müdahale etti

banner974
Türk mallarına buldozerle müdahale

banner971
binalara, otopark alanı yapma gerekçesiyle buldozerlerle müdahale etmekle; bu evlerde kalan Rum “göçmenlere” tehdit ve şiddet kullanmakla; “Kıbrıs Türk Malları Vasiliği” danışma komisyonuna ait tutanaklarda tahrifat yapmakla suçlanıyor.
Güney’de yayımlanan Fileleftheros ve diğer gazeteler, Rum Meclisi “Göçmenler” Komitesi’nin önceki günkü birleşiminde, Baf’taki Kıbrıs Türk mallarına Belediye tarafından yapılan hukuksuz müdahaleleri ele aldığını, birleşime Belediye Başkanı Fedonas Fedonos’un da davet edildiğini ancak davete icabet etmek yerine temsilci olarak belediye mühendisini gönderdiğini, bu nedenle komite üyesi bütün milletvekillerinin Fedonos’a ateş püskürdüğünü bildirdi.
Habere göre komite toplantısına Fedonos adına katılan belediye mühendisi, Kıbrıs Türk evlerinde kalan Rum göçmenlerin hakları için “sözde” ifadesini kullanması komite üyeleri ve diğer katılımcıların tepkisine neden oldu. 
Komite Başkanı Skevi Kukuma, Fedonos’a daveti bir hafta önce gönderdiklerini, dolayısıyla programını ona göre düzenleyebileceğini, davete icabet etmemekle Meclis “Göçmenler”  Komitesi’ni küçümsediğini söyleyerek tepkisini dile getirdi, Fedonos’un bu hareketini komite üyesi bütün milletvekilleri eleştirdi.
Toplantıda “Kıbrıs Türk Malları Vasiliği”nden, ilgili ev ve binaların bazı bölümlerinin,  yıkmak ve otopark alanı yapmak üzere kendisine verilmesini talep eden Belediye’nin, talebine resmî cevap gelmesini beklemeden yıkım işlemleri yaptığı da belirtildi. Toplantıda, “Vasilik” Danışma Kurulu üyeleri, ev ve binaların bir kısımlarının otopark için belediyeye verilmesini reddetmelerine rağmen tutanaklarda onay vermiş gibi göründüklerini söyledi, Rum İçişleri Bakanı Nikos Nuris’e tutanakları düzeltme çağrısı yaptı.
Komite üyesi DİSİ Milletvekili Kostas Konstantinu, Fedonos’u “vasilik izni olmadan binalara müdahale etmekle”, AKEL Milletvekili Andreas Fakondis yasal ikamet eden göçmenlere İçişleri Bakanlığı’ndan evleri boşatma celbi gönderilmesini ve tutanakların tahrif edilmesini “diktatörlükte mi yaşıyoruz” diyerek eleştirdi. Milletvekili Zaharias Kulias tepkisini “devletin bir belediye başkanının arzularının uzantısı olarak hareket etmesi akıl alır değil” diyerek dile getirirken; İlias Mirianthus insanların 2-3 yıldır bu keyfiliği haykırdığını ancak cevap veren olmadığını, Kiriakos Haciyannis kendisini telefonla arayan göçmenlerinin Fedonas’ın yarattığı durumu gözyaşları içerisinde anlattığını söyledi.
Toplantıya katılan mağdurlar ise, Belediyenin kendilerine şantaj mektupları gönderdiğini ve psikolojik şiddet uyguladığını anlattı. Bir katılımcı, “Belediye başkanı traktör şoförüne beni ezmesini emretti” ifadesini kullandı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.