banner913
banner932
banner1012

Tonga adasındaki volkan patlamasının itici dalgası Kıbrıs'a ulaştı

banner1020

banner974
Tonga adasındaki volkan patlamasının itici dalgası Kıbrıs'a ulaştı

banner971

 Güney Pasifik’teki ada ülkesi Tonga’nın 65 km açığında, denizaltındaki dev bir volkanın cumartesi günü patlamasının oluşturduğu itici dalganın Kıbrıs adasına kadar ulaştığı haber verildi.

Alithia ve diğer gazetelere göre Rum Meteoroloji Dairesi Müdürü Klanthis Nikolaidis cumartesi akşamı saat 22.00 sularında Laranaka ve Baf havaalanlarında kurulu otomatik meteorolojik gözlem sistemlerinin, bölgedeki basınç alanında yukarı ve aşağı doğru ani değişiklikler kaydettiğini açıkladı.

Nikolaidis “sistemler, 1,011 olması gereken basıncın aniden 1,5 birim ani yükseliş ve hemen ardından 3,5 birim ani düşüş kaydetti” dedi. Bu tür basınç değişimlerinin sadece şiddetli rüzgar durumlarında yaşandığını ancak cumartesi günü o saatte bölgede şiddetli rüzgar olmadığını anlatan Nikolaidis, “Bu fenomenin denizaltındaki volkan patlamasının itici dalgasının izi olduğunu söyleyebiliriz” ifadesini kullandı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.