banner913
banner932
banner1012

Rum yönetimi sınır kapılarında denetimleri artırdı

banner1020

banner974
Rum yönetimi sınır kapılarında denetimleri artırdı

banner971

Rum Yönetimi’nin, aldığı siyasi bir kararla, son dönemde sınır kapılarında, özellikle de Metehan karşısında, hem KKTC’ye gelmek hem de Rum tarafına gitmek isteyen kişileri kontrol etmeye başladığı, kontroller nedeniyle geçişlerde gecikmeler yaşandığı için şikâyetler yükseldiği bildirildi.

Politis “Barikatlardan Geçişler Konusunda Şikâyetler” başlıklı haberinde “Artık gerek işgal bölgelerine gidenlere, gerek özgür bölgelere gelenlere kontroller uygulanıyor. Şikâyetlerde ifade edildiğine göre ‘gerek bilgilerin kaydedilmesi gerek cezalı durumda olunup olunmadığı ve benzer şeyler kontrol ediliyor” ifadelerini kullandı.

Gazete geçiş yapanların, Rum sınır kontrol noktalarındaki personel azlığından da şikâyet ettiğini, kapılarda 1-2 polis görevlendirilmiş olmasının kişilerin saatlerce beklemesine, sıkıntı çekmesine neden olduğunu yazdı, şunları ekledi:

“Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından kontroller artırıldı ve bu siyasi kararın bir parçasıdır, tesadüf de değildir. Ancak şikâyet olmaması için kontrollerle birlikte insan dinamiği de artırılsa iyi olurdu.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.