banner913
banner932
banner1012

Papadopulos'un 2004'teki konuşmasının perde arkası aralandı

banner1020

banner974
Papadopulos'un 2004'teki konuşmasının perde arkası aralandı

banner971

Rum Yönetimi Eski Başkanı Tasos Papadopulos’un, 2004 yılındaki Annan Planı referandumu öncesinde, planın reddedilmesi için yaptığı halka sesleniş konuşmasının perde gerisinde yaşananlarla ilgili arşiv kayıtları yayınlandı.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, yakın zamanda yayınlanan arşiv kayıtlarında, Papadopulos’un bu çağrıyı kendiliğinden veya duygusal hislerle yapmadığı; aksine bu eylemin tarihi, iyi hesaplanmış ve tartılmış siyasi eylem olduğu ifade edildi.

Arşivde, binlerce kişinin Papadopulos’a mektuplar gönderdiği, telefon açtığı ve mesajlar gönderdiğine de işaret edildi.

Papadopulos’un bu niyetiyle ilgili önce hükümet ortaklarına bilgilendirme yaptığının ve 5 Nisan 2004’teki toplantıda, siyasi parti liderlerini bu çağrıyı yapacağına dair bilgilendirdiğinin kaydedildiği arşivde, kimsenin buna itiraz etmediği ve tüm katılımcıların, Başkan’ın halkı bilgilendirme ve Annan Planı üzerinde görüş belirtme hakkı bulunduğu konusunda hemfikir oldukları belirtildi.

Haberde, Papadopulos’un 6 ve 7 Nisan 2004’teki programında eski Başkanlar Glafkos Kliridis ve Yorgo Vasiliu ile görüşmelerinin de yer aldığı kaydedildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.