banner913
banner932
banner1012

Kıbrıs'taki İngiliz üslerine önemli yatırım

banner1020

banner974
Kıbrıs'taki İngiliz üslerine önemli yatırım

banner971
İngiltere’nin Brexit sonrası yeni savunma stratejisi çerçevesinde Kıbrıs’taki egemen askerî üslerinin yükseltilmesinden söz edildiği bildirildi.
Alihtia “İngiliz Üsleri Yükseltiliyor… İngilizler ‘Önemli Yatırımdan´ Söz Ediyor” başlıklı haberinde Birleşik Krallığın birleştirilmiş Dış Politika, Savunma ve Güvenlik inceleme raporunda “Kıbrıs’taki Egemen Üs bölgelerinde, Doğu Akdeniz’deki müttefikler ile güvenliğe katkıda bulunma kabiliyetimizi sağlayacak önemli yatırım” ifadesine yer verildiğini yazdı. 
Gazeteye göre, 2030’a kadarki süreyi kapsayan yeni savunma stratejisi çerçevesinde “yurtdışında İngiliz kuvvetlerinin mevcudiyetinin öneminin arttığı, Kıbrıs’taki üslerin, ‘İngiliz kuvvetlerine menzil, erişim, nüfuz ve istihbarat sağlamak için yurtdışında daha sağlam temeller’ kurulması projesi dâhilinde olduğuna” dikkat çekildi. 
İngiltere’nin Kıbrıs’taki üs tesis ve altyapıları ile birlikte Cebelitarık, Almanya, Umman, Singapur ve Kenya’daki askerî varlığının da yükseltilmesi planlanıyor. Ayrıca Soğuk Savaş döneminin bitişinden beri nükleer silah kısıtlaması da bozularak ülkenin nükleer başlık sınırı 180’den 260’a yükseltiliyor.
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.