banner913
banner932
banner1012

“Kıbrıs hepimizin vatanıdır”

banner1020

Rum lider Anastasiadis, Paskalya Mesajı’nda, adaya dayatılan bölünmeye dair adaletsizliği ortadan kaldırmanın zamanı geldiğini belirtti

banner974
“Kıbrıs hepimizin vatanıdır”

banner971

 
Rum lider Nikos Anastasiadis, Paskalya Mesajı’nda, “Adaya dayatılan bölünmeye dair adaletsizliği ortadan kaldırmanın zamanı geldi” dedi.
Kıbrıslı Türklere de seslenen Anastasiadis, şunları söyledi:
“Kıbrıslı Türk dost vatandaşlarımız bu vatan sizin ve bizimdir. Bu vatan için kan akıtılmış, bu vatan için acı çekilmiş, bazen birlikte bazen ayrı ayrı gözyaşı dökülmüştür. Ancak acı her zaman herkes için aynıdır. İnsanların birbirlerine benzediklerini, eşit olduklarını bu acı belirlemektedir. Birbirlerinin haklarına karşılıklı ne kadar saygı gösterecekleri, birlikte yaşamalarının, birlikte kalıcı refaha ve barışa yönelik gelişmenin tek temelidir.”
“Ukrayna’daki savaşta görülen yıkım, güç uluslararası hukuk prensiplerini ihlal ettiğinde barışın ne kadar hassas olduğunu göstermektedir. Ben ortak vatanımıza sevgimizin, bize dayatılan bölünmenin adaletsizliğini düzeltme zamanının geldiğine inanmaktayım."
“Her iki toplum ve Kıbrıs sorunuyla ilgili herkes, elde edilemeyecek hedeflerden vazgeçerse bundan sadece faydalanır. Avrupa Birliği devletlerinin geri kalanlarının ilke ve değerlerini zayıflatmayan bir devlet inşa etmek için bilinçli ve samimi olarak birlikte çalışırız.”
“Çözümün temeli üzerinde anlaşılmıştır ve Birleşmiş Milletler kararlarında kayıt altına alınmıştır. Her Kıbrıslı Avrupa vatandaşının eşitliğine ve insan haklarına saygıyla her iki toplumun endişelerine aynı anda yanıt verecek, aynı zamanda bu devletin işleyişini, toplam ve tam bağımsızlığını koruyacak bir devlet kurmak için gerekli olan siyasi isteklilik, samimi bir isteklilik ve ortak çabadır.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.