banner913
banner932
banner1012

İlk özel elektrik santrali için anlaşma

banner1020

banner974
İlk özel elektrik santrali için anlaşma

banner971
Güney Kıbrıs’ta 260 megavatlık, ilk özel elektrik santralinin inşasına ilişkin finansman anlaşmasının imzalandığı belirtildi.
Haravgi gazetesi, Cyfield şirketinin yaptığı bilgilendirmeye dayanarak, “Kıbrıs Bankası” ve “Eurobank” arasındaki ortaklığın ardından Güney Kıbrıs’ta, doğal gazdan elektrik üretecek “Power Energy Cyprus” için nihai finansman anlaşmasının, 15 Temmuz 2022’de imzalandığını yazdı.
Gazete, elektrik santralinin geri kalan inşaat maliyetini karşılayacak olan 120 milyon Euro değerindeki kredi anlaşmasının “Kıbrıs Bankası” ve “Eurobank” ortaklığı tarafından üstlenileceğini belirtti.  
Gazete haberinde ayrıca ilgili şirketin, 200 milyon Euro değerindeki toplam yatırım miktarına ulaşabilmek için kendi sermayesiyle projenin bugüne kadar olan ekonomik gereksinimlerini karşıladığını da yazdı.
Habere göre 260 megavatlık ilk özel elektrik santrali, Güney Kıbrıs’ın elektrik ihtiyacının yüzde 25-30’unu karşılayacak.  İlk özel santralin inşasını “Cyfield Construction Ltd” üstlenirken projenin, 2023 yılında tamamlanması bekleniyor.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.