banner913
banner932
banner1012

Güneyde yas

banner1020

Güney’de 20 Temmuz 1974’te ölenler anıldı. Rum siyasi partiler, Barış Harekatı’nı kınadı

banner974
Güneyde yas

banner971

Rum siyasi partiler, 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nı kınayan açıklamalar yaptı.
Güney’de yayımlanan Fileleftheros gazetesi, Rum siyasi partilerin, yaptıkları açıklamalarla “istila” diye nitelendirdikleri Barış Harekatı’nı ve Güney Kıbrıs aleyhine olan “Türk saldırganlığını” kınadığını yazdı.



AKEL açıklamasında birlik mesajının yanı sıra tüm Kıbrıs halkı, Kıbrıslı Rumlar, Kıbrıslı Türkler, Maronitler, Ermeniler ve Latinler için barış ve güvenliğin geleceğine giden tek yol olan ülkenin yeniden birleşmesi ve kurtuluşu için mücadele mesajı verdi.
AKEL, 1974’te mücadele edenlere ve hayatını kaybedenlere yönelik minnettarlık duygularını da ifade ederken Cunta’ya karşı mücadele vererek Kıbrıs’ın savunulmasında savaşan Yunan askerlerini de andı.



AKEL, 20 Temmuz 1974’teki “Türk işgalinin”, 15 Temmuz faşist darbenin önceden kararlaştırılmış devamı olduğunu da savundu.
DİKO yaptığı açıklamada, hain darbenin önünü açtığı 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nı kınarken hayatını kaybedenleri de andı.
Türkiye’nin kapalı Maraş bölgesinde girişimde bulunduğu yeni oldu bittilerin, “Kıbrıs Cumhuriyeti’”nin egemenlik haklarına itiraz eden  “Münhasır Ekonomik Bölge” içerisindeki provokatif eylemlerinin ve de iki devlete dayalı çözümün ileriye götürülmesi çabalarının kınanması gerektiğini savunan DİKO, bunların aynı zamanda BM kararlarına, AB ilke ve değerlerine, uluslararası hukuka hakaret edici nitelikte olduğunu iddia etti.



EDEK yaptığı açıklamada kurtuluş mücadelesinin devam ettiğini belirtirken Türk planlamalarının esas hedefinin “Kıbrıs’ın Türk hükümranlığına entegre edilmesi, ya da bunun başarılmaması durumunda Kuzey’deki Türk devletinin tanınması ve işlevselliğinin garanti altına alınması” olduğunu savundu.
Rum Ekologlar ve Vatandaşlar İşbirliği, mücadelenin devam ettiğini belirtti ve “işgalin” sonlandırılmasının ve ülkenin bağımsızlığına kavuşmasının müzakere edilemez hedefler olduğunu belirtti.
 


 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.