banner913
banner932
banner1012

Güneyde sadece tescilli hellim bulunabilecek

banner1020

Güney Kıbrıs’ta dün itibarıyla hellimin raflarda yalnızca Avrupa Birliği tarafından geleneksel hellim tarifine göre tescillenen Menşe İsmi Korumalı (MİK) ürün olarak yer alacağı belirtildi.

banner974
Güneyde sadece tescilli hellim bulunabilecek

banner971

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, Tarım Bakanı Kostas Kadis’in konu hakkındaki kısa açıklamasına yer verdi.
Habere göre Tarım Bakanı Kostas Kadis, MİK olmayan hellim için tanınan ek sürenin sona erdiğini, bu nedenle Tarım Bakanlığı denetçilerinin dünden itibaren süpermarketlerde ve perakende satış mağazalarında bulunup denetim yapacağını söyledi.
Kadis, katıldığı bir etkinlikte yaptığı açıklamada, raflarda artık MİK süreciyle tescillenen hellimden başka bir ürün bulunmasının mümkün olmadığını ifade etti.
Kadis, MİK ibaresi taşımayan hellimin rafta yer almasının mümkün olmadığının altını çizerken vatandaşları ve süpermarket sorumlularını ilgili yasaya uymaları yönünde uyardı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.