banner913
banner932
banner1012

Güneyde işsizlik artış gösteriyor

banner1020

banner974
Güneyde işsizlik artış gösteriyor

banner971
Güney Kıbrıs’ta işsiz sayısında artış gözlemlendiği, son üç aylık dönemde yaklaşık 9 bin kişinin işsizler arasına katıldığı bildirildi.
Haravgi gazetesi, Rum İstatistik Enstitüsünün dün açıkladığı verilerin, işsizlik oranında artış olduğunu gösterdiğini yazdı.
Rum Çalışma Dairesi’ne son üç aylık dönemde 9 bin 185 kişinin işsizlik kaydı için başvurduğunu belirten gazete, Ağustos ayı sonunda kayıtlı toplam işsiz sayısının ise 14 bin 961 kişiye çıktığını vurguladı.
Gazete, bu kişilerden 3 bin 219’unun 6 ila 12 veya 12 aydan daha uzun süredir işsiz olmaları sebebiyle işsizlik ödeneği alma hakkı bulunmayan kişiler olduklarını belirtirken, yine bu kişilerden 7 bin 193’ünün üniversite mezunu olduklarını da aktardı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.