banner913
banner932
banner1012

Güney Kıbrıs Veteriner Dairesi kuş gribiyle ilgili alarmda

banner1020

banner974
Güney Kıbrıs Veteriner Dairesi kuş gribiyle ilgili alarmda

banner971
Güney Kıbrıs Veteriner Dairesinde, geçtiğimiz günlerde “Mağusa Bölgesi’nde” su kuşları yetiştirilen iki çiftlikte kuş gribi tespit edildiğinin açıklanmasının ardından alarma geçildiği haber verildi.
Fileleftheros gazetesinde yer alan habere göre, konuyla ilgili açıklamada bulunan Dr. Petros Karayannis, kuş gribi virüsünün yabani kuşlar tarafından bir ülkeden diğerine taşındığını söyledi.
Kuş gribinin insana bulaşmasının oldukça zor olduğunu ve virüsün bir kişiye bulaşması halinde, bunu başka bir kişiye bulaştırmasının çok zor olduğunu dile getiren Karayannis, kuş gribinin insanlarda gripten çok daha ciddi problemlere yol açabileceğini ifade etti.
Açıklamasında korona virüsle ilgili soruları da yanıtlayan Karayannis, son günlerde Rum kesiminde kaydedilen vaka artışı yüzünden endişelenmeye gerek olmadığını sözlerine ekledi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.