banner913
banner932
banner1012

Güney Kıbrıs sınır kapılarıyla ilgili genelgeyi değiştirdi

banner1020

banner974
Güney  Kıbrıs sınır kapılarıyla ilgili genelgeyi değiştirdi

banner971

 Rum İçişleri Bakanlığı, geçiş kapılarıyla ilgili dün gece yarısından itibaren uygulamaya koyduğu sınır kapılarıyla ilgili genelgeyi bu sabah değiştirdi.

Rum Yönetimi İçişleri Bakanlığı’nın sayfasından alınan bilgilere göre, 15 Mart 2020 – 30 Mart 2020 tarihleri arasında geçerli olacak şekilde, geçiş kapılarından “Kıbrıs vatandaşları (Kıbrıslı Türkler ve Rumlar) ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kontrol ettiği bölgelerde yasal olarak ikamet eden kişiler” geçebilecek.

Genelgenin ilk halinde yalnızca “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kontrol ettiği bölgelerde yasal olarak ikamet eden Kıbrıslı Türklerin” geçişlerine izin verileceği belirtilmişti. İkamet şartı kaldırılan genelgede ayrıca “Kıbrıs vatandaşları” kategorisine “Kıbrıs Türk ve Rum” ifadesi ekledi.

Genelgede ayrıca AB üyesi ülkelerin vatandaşları, Kıbrıs Cumhuriyeti’ne yasal giriş yaptıklarına dair seyahat belgelerini ve yasal şekilde ikamet ettiklerini ispat edecek kamu hizmeti faturası sunmak zorunda olduğu kaydedildi. 

Üçüncü ülke vatandaşları da, Kıbrıs Cumhuriyeti’ne yasal giriş yaptıklarına dair seyahat belgelerini ve ikamet izinlerini sunmak zorunda.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.