banner913
banner932
banner1012

Güney Kıbrıs Rus turistlere vize yasağına karşı

banner1020

banner974
Güney Kıbrıs Rus turistlere vize yasağına karşı

banner971
Rum yönetimi ve Yunanistan’ın, Baltık ülkelerinin Rus vatandaşlarına turistik vize verilmesinin yasaklanması önerisiyle ilgili tartışmada Almanya’nın yanında yer alarak, vize yasağına karşı çıktığı bildirildi.
Haravgi ve diğer gazetelerin AB’nin Politico isimli internet gazetesini kaynak göstererek Baltık devletlerinin yasaklama önerisinin 30 Ağustos’ta Prag’da yapılacak AB Dışişleri bakanları toplantısında görüşülmesinin beklendiğini yazdı.
Habere göre, Politico Güney Kıbrıs’ta çoğunluğu Limasol’da olmak üzere 50 bin civarında Rus nüfus yaşadığına ve Ukrayna krizi öncesinde Güney Kıbrıs’a giden turistlerin yüzde 25’inin Ruslardan oluştuğuna dikkat çekti.
-“Türk vatandaşlarına bile vize veriyoruz”
Rum Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Kornilios Korniliu Politico’ya yaptığı açıklamada Rus turistlere vize yasağı uygulamasının yanlış karar olacağına dikkat çekerek “Kıbrıs makamları Türk vatandaşlarına bile vize veriyor, bu nedenle böyle bir önlemin Ruslar açısından bir kıymeti olacağına inanmıyoruz” dedi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.