banner913
banner932
banner1012

Güney Kıbrıs deprem yönetimi konusunda OCHA onayı aldı

banner1020

banner974
Güney Kıbrıs deprem yönetimi konusunda OCHA onayı aldı

banner971

Güney Kıbrıs’ın, deprem yönetimi konusunda Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) onayını aldığı haber verildi.

Politis gazetesinde yer alan habere göre, Rum Sivil Savunma Teşkilatı Basın Sözcüsü Olivia Mihailidu yaptığı açıklamada, bu onayın Rum Yönetiminin “Kıbrıs’ta” meydana gelecek büyük ve yıkıcı bir depremle uluslararası standartlar temelinde başa çıkma kabiliyetiyle alakalı olduğunu ifade etti.

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) yetkililerinin 14 Haziran’dan bu yana, deprem yönetimiyle ilgili ulusal sistemi değerlendirmek için Güney Kıbrıs’ta bulunduklarını da belirten Mihailidu, Sivil Savunma Teşkilatı'nın söz konusu onayı almak için 4 yıl önce OCHA’ya resmi başvuruda bulunduğunu sözlerine ekledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.