banner913
banner932
banner1012

Güney Kıbrıs, cinsiyet eşitliği endeksinde AB içerisinde diplerde

banner1020

Avrupa Cinsiyet Eşitliği Enstitüsünün, 2022 yılıyla ilgili cinsiyet eşitliği göstergesi sonuçlarına göre Güney Kıbrıs 27 Avrupa Birliği üye devleti arasında 22’inci sırada

banner974
Güney Kıbrıs, cinsiyet eşitliği endeksinde AB içerisinde diplerde

banner971
Güney Kıbrıs’ın, cinsiyet eşitliği endeksinde 27 Avrupa Birliği üye devleti arasında 22’inci sırada olduğu haber verildi.
Avrupa Cinsiyet Eşitliği Enstitüsünün, 2022 yılıyla ilgili cinsiyet eşitliği göstergesi sonuçlarını dün kamuoyuyla paylaştığını yazan Alithia gazetesi, Güney Kıbrıs’ta 2021 yılında yüzde 57 olan cinsiyet eşitliği göstergesinin yüzde 57,3’e yükseldiğini yazdı.
Güney Kıbrıs’ın AB’nin puanından 11,3 daha düşük puana sahip olduğunu yazan gazete, AB’nin cinsiyet eşitliği ortalamasının ise yüzde 68,6’ya yükseldiğini kaydetti.
Haberde, Güney Kıbrıs’ta cinsiyetler arasındaki eşitsizliğin yetki (güç, iktidar, otorite) alanında daha yoğun olduğu da belirtildi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.