banner913
banner932
banner1012

Güney, ikinci aşamaya geçiş hazırlığında

banner1020

Güney'de koronavirüs önlemleri çerçevesinde getirilen kısıtlamaların kaldırılmasındaki ikinci aşama ve futbol karşılaşmalarına geri dönüşte izlenecek prosedürler masaya yatırılacak

banner974
Güney, ikinci aşamaya geçiş hazırlığında

banner971

 

Rum Başkanlık Sarayı’nda bugün ve Cuma günü gerçekleştirilecek iki toplantıda, yeni tip korona virüs önlemleri çerçevesinde getirilen kısıtlamaların kaldırılmasındaki ikinci aşamada ve futbol karşılaşmalarına geri dönüşte izlenecek prosedürlerin masaya yatırılacağı bildirildi. 
Alihtia’nın; “İki Önemli Karar Toplantısı” başlığıyla manşete çektiği habere göre, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis başkanlığında gerçekleşecek iki toplantı da “kritik” addediliyor. Bugünkü toplantıda, önlemler nedeniyle yarım kalan Rum futbolu, yani karşılaşmaların başlayıp başlamayacağı masaya yatırılıyor.
Konu Rum Futbol Federasyonu’nu (KOP) ilgilendiriyor olsa da antrenmanların yeniden başlamasına müsaade eden Rum Yönetimi; takımların seyahatleri, spor tesisleri, oyunculardan birinde yeni tip korona virüs saptanması halinde ne yapılacağı v.b. uygulanacak prosedürü hazırlıyor.
Rum Başkanlık Sarayı’nda bilim grubu ile Cuma günü gerçekleşecek ikinci toplantıda ise, epidemiyolojik görünüm masaya yatırılarak, ilk aşamada kaldırılan önlemlerden sonra bugünkü durumun ne olduğu ve ikinci aşamaya geçilip geçilmeyeceğine bakılacak.
Haberde, 21 Mayıs-8 Haziran dönemini kapsayan ikinci aşamada kaldırılması planlanan önlemler de hatırlatıldı. Buna göre berberler, kuaförler, güzellik salonları 21 Mayıs’tan itibaren açılacak. Restoranlar sadece açık alanlarda hizmet vermek üzere 1 Haziran’da açılacak. Müzeler, arkeolojik ve tarihi alanlar, bet ofisler, limanlar da tam kapasite ile 1 Haziran’da açılacak ancak limanlarda kruz gemilerinden yolcu inişi yapılmayacak. 
Yine 21 Mayıs’tan itibaren sokağa çıkabilmek için SMS yoluyla izin alma zorunluluğu kaldırılacak, 10 kişiye kadar gruplaşmalar serbest bırakılacak. 1 Haziran’dan itibaren kilise, cami ve diğer ibadet yerlerinde her türlü ibadete Rum Sağlık Bakanlığı’nca belirlenecek koşullara uyulmak kaydıyla müsaade edilecek. Aynı önlemler cenaze, vaftiz ve nikah törenlerinde de geçerli olacak. Parklarda, açık havadaki çocuk oyun alanlarında, meydanlarda, marinalarda v.b. dolaşmak, en fazla 10 kişinin bir arada olması koşuluyla serbest olacak.22.00-06.00 saatleri arasında uygulanan sokağa çıkma yasağı da kaldırılacak. 


TURİSTLERE 14 GÜN KARANTİNA YOK AMA…
Politis; “İncelenmekte Olan Plan… İlk Turistler Haziran’da” başlıklı haberinde, yeni tip korona virüs salgınında Rum Yönetimi’ne danışmanlık yapmakta olan bilim kurulu üyelerinin, vakaların açıklandığı dünkü basın toplantısında üzerinde halen çalışılmakta olan açılış planlarıyla ilgili söylediklerini aktardı.
Habere göre, üzerinde çalışılmakta olan ve karar için gelecek hafta Rum Bakanlar Kurulu’na sunulacak planlardan biri Larnaka ve Baf havaalanlarının aşamalı olarak açılmasıyla ilgili.  Havaalanlarının Haziran ayı içerisinde, hava bağlantısı kurulacak ülkelere ve salgının bu ülkelerdeki seyrine göre aşamalı olarak açılacağı belirtildi. Turistlerin 14 gün karantinaya alınmayacağı ancak bununla birlikte yeni tip korona virüs bulaşmış turistlerin girişine izin verilmemesi için yolculara dair çok sıkı önlemler uygulanacağı ve bu kapsamda her yolcunun özelliklerinin dikkate alınacağı kaydedildi. 
Üzerinde çalışılmakta olan planda seyahat zincirinin bütün aşamaları için önlemler öngörüldüğü, havaalanlarında uygulanacak kurallar ve termal kamera gibi bazı yapısal değişiklikler planlandığı, uçaktan inmeden önce ve uçağa binişte uygulanacak testlerle ilgili talimatlar olacağı, uçaklardaki bitişik üç koltuktan ortadakinin boş bırakılması gibi önlemler de düşünüldüğü belirtildi.
Gazete, KKTC ile Güney Kıbrıs arasındaki sınır kapılarının açılması konusunun halen görüşülmediğini, bu konunun bilim grubunun daha sonraki toplantılarında ele alınmasının beklendiğini yazdı. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.