banner913
banner932
banner1012

Güney'deki en eski okulda tarihi bir oda bulundu

banner1020

banner974
Güney'deki en eski okulda tarihi bir oda bulundu

banner971
1812 yılında, Başpiskopos Kiprianos tarafından Kıbrıs’ın hâlâ Osmanlı yönetiminde olduğu bir zamanda kurulan, başlangıçta “Lefkoşa Helen Okulu” olarak isimlendirilen daha sonra “Pankiprion Gymnasium” ismini alan okulda, daha önce keşfedilmeyen tarihi bir oda bulunduğu belirtildi.
Fileleftheros gazetesi, okulda alt yapı çalışması yapan ekiplerin, okuldaki gizli geçidin(sığınak)yanında, düne kadar gizli olan ve bilinmeyen bir bodrum odası keşfettiğini yazdı.
Gazete, arşivlere bakıldığı zaman bu odanın o dönemlerde, okulun önemli bir bölümünü teşkil ettiğinin anlaşıldığını, ayrıca Başpiskopos Kiprianos’un dostlarının bu odada misafir edildiği ya da saklandığını da söylendiğini belirtti. 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.