banner913
banner932
banner1012

Güney'de korona tedavisi görenlerin çoğunluğu aşısız kişiler

banner1020

banner974
Güney'de korona tedavisi görenlerin çoğunluğu aşısız kişiler

banner971
Güney Kıbrıs’ta Korona virüs salgınıyla mücadele devam ederken, tedavi görmekte olanların büyük bir kısmının aşısız oldukları bildirildi.
Alithia gazetesi, Güney Kıbrıs’ta dün gerçekleştirilen 73 bin 53 test sonucunda 727 yeni vaka belirlendiğini, pozitiflik oranının ise yüzde 1 olduğunu yazdı.
Haberde, 76 yaşında bir erkekle 83 yaşındaki bir kadının dün hayatlarını kaybettikleri belirtilirken 71’i ağır olmak üzere toplam 276 kişinin ise hastanelerde tedavilerinin sürdüğü vurgulandı.
Gazete, durumu ağır olan 71 hastadan 32’sinin entübe durumda bulunduklarını belirtirken, tedavi görenlerin yüzde 88,8’inin ise aşı geçmişinin bulunmadığının altını çizdi.
Gazete bir diğer haberinde ise, Güney Kıbrıs’ta randevusuz aşı sisteminin ilgi gördüğünü, faaliyete girdikleri günden itibaren 6 bin kişinin bu merkezlerde aşılandığını belirtti.
Güney Kıbrıs genelinde ise nüfusun yüzde 71,7’si ilk doz, yüzde 63,2’si ise iki doz aşı olmuş durumda.
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.