banner913
banner932
banner1012

Güney'de esnaf tefecilerin eline düştü

banner1020

banner974
Güney'de esnaf tefecilerin eline düştü

banner971

Güney Kıbrıs’ta pandemi nedeniyle mali sıkıntıya düşen esnafın tefecilerin eline düştüğü ve borçlarını ödemeleri için baskı ve şiddet gördükleri bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, Rum Esnaf ve Zanaatkarlar Örgütü (POVEK) Larnaka-“Mağusa Bölgesi” Sorumlusu Kiriakos Abizas’ın bölge esnafının maddi sıkıntı içinde olduğunu; iş yerlerini kurtarmak isteyen esnafın tefecilerden borç almak zorunda kaldığını ve borcu geri ödeyemedikleri için şiddet gördüklerini, hatta iş yerlerini yok pahasına satmak zorunda kaldıklarını söylediğini yazdı.

Habere göre Abizas, Rum Hükümeti’nin POVEK ile diyalog kurmaktan kaçındığını kaydederken, dördüncü kez kapanma olursa bunun perakende ticaret ve genel olarak da ekonomide geri dönüşü olmayan sonuçlar doğuracağını belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.