banner913
banner932
banner1012

Güney'de 11 post-covid hastası tedavi görüyor

banner1020

Rum Sağlık Bakanlığı açıklamasına göre, post-Covid sendromuna maruz kalan 11 kişinin, yoğun bakım ünitesinde entübe şekilde tedavi gördüğünü, durumlarının ciddi olduğu bildirildi

banner974
Güney'de 11 post-covid hastası tedavi görüyor

banner971

Güney Kıbrıs’ta, Kovid 19 hastalığının uzun süren belirtilerini üzerinde taşıyan kişilerin durumu için adlandırılan post-Covid sendromuna maruz kalan hastalardan 11’inin, entübe şeklinde tedavilerine devam edildiği belirtildi.

Haravgi gazetesi Rum Sağlık Bakanlığının açıklamasına dayanarak, post-Covid sendromuna maruz kalan 11 kişinin, yoğun bakım ünitesinde entübe şekilde tedavi gördüğünü, durumlarının ciddi olduğunu yazdı.

HACIPANTELAS

Alithia gazetesine göre Rum Sağlık Bakanı Mihalis Hacıpantelas, koronavirüs geçiren ve hâlâ daha etkilerini yaşayan kişilere gerekli yardımı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

“Pandemi Döneminde Sağlık” konulu panele katılan Sağlık Bakanı, ülke genelinde post-Covid hastalarının 30 bini aştığını, bu kişilerin birçok düzeyde desteğe ihtiyacı olduğunu belirtti.

Uygulamaya girecek olan ilk adımdan da söz eden Hacıpantelas, ileriki günlerde post-Covid ünitelerinin oluşturulacağını, hasta olan ve etkileri devam eden hastaların burada gerekli tıbbi ve psikolojik yardımı alacağını ifade etti.

Hacıpantelas, bu bağlamda hastalığın geride bıraktığı toplumsal-psikolojik etkilerin araştırılmasına başlanacağını, bu sonuçlar neticesinde de yapılacak olan faaliyetlerin belirleneceğini söyledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.