banner913
banner932
banner1012

Fransa, Andreas Papandreu Hava Üssü’nde kalıcı olmak istiyor

banner1020

Fransa ve Güney Kıbrıs’ın, Fransa’nın Baf’taki “Andreas Papandreu” hava üssünde daimi mevcudiyetine ilişkin konuyu, yüksek düzeyde görüştüğünü ve bu görüşmelerin iyi bir yolda olduğu ifade edildi

banner974
Fransa, Andreas Papandreu Hava Üssü’nde kalıcı olmak istiyor

banner971
Fransa’nın, “Rafale” savaş uçaklarıyla birlikte Baf’taki “Andreas Papandreu” hava üssünde kalıcı bir mevcudiyete sahip olmak istediği belirtildi. 
Simerini gazetesi, “Fransa, Rafale uçaklarının Baf Üssü’nde Daimi Varlığını İstiyor” başlıklı haberinde, Fransa ve Güney Kıbrıs’ın, Fransa’nın hava üssündeki daimi mevcudiyetine ilişkin konuyu, yüksek düzeyde görüştüğünü ve bu görüşmelerin iyi bir yolda olduğunu yazdı.
Gazete, gerek “Charles De Gaulle” savaş gemisi, gerekse Fransız donanmasına ait başka Fransız gemilerinin Güney Kıbrıs limanlarında memnuniyetle karşılandığını vurgulandı.
Haberde, böylesi bir gelişmenin, bölgedeki sahneyi değiştireceğini, İngiltere’nin rolünü sınırlandıracağını aynı zamanda EastMed’in pratikte uygulanması, belirli koşullar altında caydırıcı bir enerji politikası oluşturulmasına yönelik koşulları da artıracağı belirtildi. Gazete, Fransa’nın, Doğu Akdeniz’de bir liderlik rolü oynamak istediğinden Güney Kıbrıs’ı önemli bir hava-deniz üssü addettiğini yazdı. 
Gazete haberinde, Fransa’nın stratejisinin ayrıntılarına da yer verirken, Fransa’nın Doğu Akdeniz’de önemli bir askeri varlığa, liderlik rolüne sahip olmak istediğini belirtti. 


 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.