banner913
banner932
banner1012

“Çocuk gibi davranmaktan vazgeçin”

banner1020

Rum Başpiskopos II. Hrisostomos, Paskalya öncesinde kiliselerde toplu halde ayin yapmaya devam eden “Omorfo” Metropoliti’ne tepki gösterdi

banner974
“Çocuk gibi davranmaktan vazgeçin”

banner971

Rum Ortodoks Kilisesi’nin zirvesinde covid-19 çatışması yaşanıyor. “Omorfo (Güzelyurt) Metropoliti ile Trimithunda Bölge Piskoposu, Rum yönetiminin pandemiyle mücadele kapsamında getirdiği kısıtlamalara rağmen, Paskalya öncesindeki “kutlu haftada” kiliselerde toplu halde ayin yapmaya devam etmesi üzerine Başpiskopos II. Hrisostomos Metropolit’i ve Bölge Piskoposu’nu yeniden ve çok daha sert üslupla uyardı.
Alithia ve diğer gazetelere göre, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos önceki gün RİK’e yaptığı açıklamada, iki din adamının hareketlerini “ciddiyetsiz ve sorumsuz” diye niteleyerek, onları “çocuk gibi davranmaktan vazgeçmeye” çağırdı.
II. Hrisostomos, “Hepimiz çabamızda birlik olmalı,  halkı evinde kalmaya ve ayinleri radyo ve televizyonlardan takip etmeye çağırmalıyız. İnsan, kiliseye gitmezse ölmez” ifadelerini de kullandı.
Habere göre Rum Başsavcı Kostas Kliridis ise, yasağa rağmen toplu ayin düzenlediği için “Omorfo Metropoliti” Neofitos hakkında cezai kovuşturma başlatıldığını açıkladı.
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.