banner913
banner932
banner1012

“BM, Türkiye’ye yönelmeli”

banner1020

Rum Meclis Başkanı Dimitriu, BM’nin ve uluslararası toplumun, çözüme yönelik işbirliği yapması için kararlı bir şekilde Türkiye’ye yönelmesi gerektiğini vurguladı

banner974
“BM, Türkiye’ye yönelmeli”

banner971
Güney Kıbrıs Meclis Başkanı Annita Dimitriu, önceki Çarşamba günü, UNDP Kıbrıs Direktörü Jakhongir Khaydarov ile görüştü.
Dimitriu, BM’nin ve uluslararası toplumun, çözümün başarıya ulaşmasında işbirliği yapması için kararlı bir şekilde Türkiye’ye yönelmesi gerektiğini söyledi
Alithia gazetesi, Dimitriu’nun UNDP’nin Kıbrıs’ta yaptığı işleri ve Kıbrıs halkının bütününün faydasına olacak kalkınma programlarına yaptığı katkıları övdüğünü kaydetti.
Habere göre Dimitriu, Rum tarafının mevcut çıkmazın aşılmasını ve müzakerelerin, BM Güvenlik Konseyi kararları ile uluslararası hukuk ilkeleri zemininde, kaldığı yerden yeniden başlatılmasını hedeflediğini belirterek, Türkiye’nin karada ve denizdeki “tahriklerini” eleştirdi.
Dimitriu ayrıca, kültürel mirasın korunmasının önemine işaret ederek, kültürel mirastaki tahripten “Türk işgalini” sorumlu tuttu.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.