banner913
banner932
banner1012

Beyaz Saray’dan, Maraş konusunda mektup

banner1020

banner974
Beyaz Saray’dan, Maraş konusunda mektup

banner971

 Beyaz Saray’ın, Maraş’taki Türk faaliyetleriyle ilgili Yunan-Amerikan toplulukları (AHEPA, PSEKA, Aİİ vb.) yöneticilerine mektup gönderdiği bildirildi.

Haravgi gazetesi, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Yetkilisi Ryan Tally’nin imzasını taşıyan mektupta, Beyaz Saray’ın Maraş’taki “Türk tahrikleri” ile ilgili endişe belirttiğinin ve Türkiye’nin Maraş’a dair eylemlerini yakından takip ettiğinin kaydedildiğini yazdı.

Habere göre mektupta, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Ekim ayında Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ile görüştüğü ve Maraş’ın açılmasının “kışkırtıcı” ve BM Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı bir eylem olduğunu; ayrıca müzakere sürecine geri dönüşe katkıda bulunmadığını ilettiği belirtildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Maraş’a yaptığı ziyaretin de yanlış yönde atılmış bir adım olduğu iddia edilen mektupta, ABD’nin iki toplumlu ve iki kesimli federasyonda yeniden birleşmesini desteklediği ifade edildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.