banner913
banner932
banner1012

Beş ülkeden Türkiye'ye kınama

banner1020

Güney Kıbrıs, Yunanistan, Mısır, Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanları, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini kınadı

banner974
Beş ülkeden Türkiye'ye kınama

banner971

üney Kıbrıs, Yunanistan, Mısır, Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanları, dün gerçekleştirdikleri telekonferans çerçevesinde Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini kınadı.

Fileleftheros gazetesi,  Güney Kıbrıs, Yunanistan, Mısır, Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanlarının dün öğleden sonra gerçekleştirdikleri telekonferansta, bölgedeki Türk faaliyetlerini ele aldığını yazdı.

Habere göre, Rum Dışişleri Bakanlığı konu hakkında yaptığı açıklamada, toplantının ana gündem maddesinin, Türkiye’nin geniş bölgedeki “provokasyonlarının” tırmanması nedeniyle Doğu Akdeniz’de endişe verici gelişmeler olduğunu savundu.

Rum Dışişleri Bakanlığı, bunların, Güney Kıbrıs’ın kara sularında ve tek yanlı olarak ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisindeki “yasa dışı Türk sondajları”, Yunan hava sahasının, Türk uçakları tarafından ihlal edilmesi,  Türkiye tarafından mülteci akınının araç haline getirilmesi, Libya’ya yönelik askeri açıdan müdahil olmayla ilgili olduğunu iddia etti.

Gazete, toplantı sonunda, katılımcıların ortak bir de açıklamayı benimsediğini yazdı.

Habere göre, açıklamada, 5 ülke dışişleri bakanları, Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği “Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisinde süren faaliyetleri” ile Yunanistan’ın hava sahasının “ihlal edilmesini” kınadı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.