banner913
banner932
banner1012

Başpiskoposluk seçiminde Kıbrıs sorunu şartı

banner1020

Yeni başpiskoposun kim olacağına karar vermesi çerçevesinde açıklamalarda bulunan Konstantia Metropoliti Vasilios, oyunu adayların Kıbrıs sorunundaki tutumuna göre belirleyeceğini söyledi

banner974
Başpiskoposluk seçiminde Kıbrıs sorunu şartı

banner971
Güney Kıbrıs’ta Pazar günü gerçekleştirilen ve üç başpiskopos adayının belirlendiği seçimler sonrasında Sen Sinod meclisinin, yeni başpiskoposun kim olacağına karar vermesi çerçevesinde açıklamalarda bulunan Konstantia Metropoliti Vasilios, oyunu adayların Kıbrıs sorunundaki tutumuna göre belirleyeceğini söyledi.
Güney’de yayımlanan Alithia gazetesine açıklamada bulunan Konstantia Metropoliti Vasilios, Sen Sinod meclisinin yapacağı toplantıda oyunu hangi metropolitten yana kullanacağına, adayların Kıbrıs sorunundaki tutumuna göre karar vereceğini ifade etti.
Yeni seçilecek başpiskoposun Kıbrıs sorunun çözümüne karşı olamayacağını ifade eden Vasilios, adaylardan görüşlerini yazılı olarak taahhüt etmelerini de isteyeceğini vurguladı.
Öte yandan gazete, Vasilios’un açıklamasında, İngiliz Yüksek Komiseriyle de bir görüşme gerçekleştirdiğini, görüşmede Kıbrıs sorunu ve KKTC’deki kiliselerde ayinlerin yapılmasına izin verilmesi konularını ele aldıklarını söylediğini aktardı.
Vasilios açıklamasında, İngiliz Yüksek Komiserinin kendisine Kıbrıs sorununa ilişkin görüşünü sorduğunu, kendisinin de “iki devletli çözümü kabul etmeyeceğini” vurguladığını belirtti.
Vasilios, İngiliz Yüksek Komiserine, KKTC makamlarının “kendisinin KKTC’ye geçişini ve kiliselerde ayin yapılmasını yasaklandığı” söyleyerek “bu konunun çözülmesi için arabulucu olması” istediğini de ifade etti.
Vasilios: “Eğer beni yasaklılar listesinden çıkarmazlarsa hangi Güven Yaratıcı Önlemlerden bahsedebiliriz. Bu Güven Yaratıcı Önlemler nelerdir?” şeklinde konuştu.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.