banner913
banner932
banner1012

Başpiskoposluk için 8 kişi adaylığını açıkladı

banner1020

banner974
Başpiskoposluk için 8 kişi adaylığını açıkladı

banner971
Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposluğu için şu ana kadar 8 kişinin adaylığını açıkladığı ve adaylık koyma süresinin 22 Kasım’da sona ereceği bildirildi.
Simerini gazetesi, Başpiskoposluk için Limasol Metropoliti Athanasios, Konstandia ve Mağusa Metropoliti Vasilios, Baf Metropoliti Yeorgios, Mesarya Piskoposu Grigorios, Tamasos Metropoliti İseas, “Omorfo” (Güzelyurt) Metropoliti Neofitos, Karpaz Metropoliti Hristoforos ve Girne Metropoliti Hrisostomos’un adaylık koyduğunu yazdı.
Gazete, Başpiskoposluk seçiminin ilk aşaması olan halk oylamasının 18 Aralık’ta yapılacağını ve Güney Kıbrıs’ta bir yıldan uzun süredir yaşayan, 18 yaş ve üzeri, seçmen kütüğüne kayıtlı Ortodoks Hristiyanların oy kullanma hakkı bulunduğunu kaydetti.
Seçimin ilk aşaması olan 18 Aralık’ta, halkın Başpiskoposluk için 3 aday belirleyeceğini belirten gazete, 3 adayın belirlenmesinin ardından Sen Sinod Meclisi’nin toplanacağını ve yeni Başpiskopos’u belirleyeceğini yazdı.
Haberde, seçim sonuçlarına itiraz süreci ve diğer prosedürel işlemler nedeniyle, yeni Başpiskopos’un ne zaman açıklanacağına dair kesin tarih verilemeyeceği ifade edildi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.