banner913
banner932
banner1012

Baf'ta koronavirüs tedavisi görüp iyileşenlerde yeniden koronavirüs görüldü

banner1020

banner974
Baf'ta koronavirüs tedavisi görüp iyileşenlerde yeniden koronavirüs görüldü

banner971

Rum Basınından Fileleftheros gazetesi, Baf’ta koronavirüs tedavisi görüp iyileşen bazı kişilerde yeniden koronavirüs semptomları görüldüğünü ve yapılan testlerde pozitif çıkan bu kişilerin yerel nüfusta karmaşaya sebep olduğunu yazdı.
Gazete, Baf’ta şu ana kadar 4 kişide bu durumun gözlemlendiğini ve bilim adamlarının, bu durumu “yeniden alevlenme” şeklinde yorumladığını kaydetti.
Habere göre Moleküler Viroloji alanında uzman olan Leontios Kostrikis, konuyla ilgili açıklamasında, bu durumun endişe yaratmasına gerek olmadığını, çünkü virüs tedavisi alıp iyileşen ve yeniden pozitif çıkan bazı münferit vakalar olabileceğini ve bu kişilerin, virüsün yaşam döngüsü gereği, başkalarına virüs bulaştırmasının çok zor olduğunu söyledi.
KORONAVİRÜSTEN ÖLEN 4 RUM, DEFNEDİLMEK İÇİN GÜNEY KIBRIS’A GÖTÜRÜLEMİYOR
Öte yandan Politis gazetesi, İngiltere’de koronavirüs nedeniyle ölen 4 Rum’un ailesinin, ölen yakınlarının Güney Kıbrıs’ta gömülmesini istediğini; ancak bu kişilerin, bazı sebeplerden ötürü Güney Kıbrıs’a götürülemediğini yazdı.
Gazete, ölen kişilerin naaşlarının havayoluyla gelebilmesi için tahnit edilmesi gerektiğini; ancak 4 Rum’un koronavirüs yüzünden hayatını kaybetmesi dolayısıyla tabutlarının mühürlü olup açılamadığını ve havacılık kuralları gereği, bu naaşların Güney Kıbrıs’a götürülemediğini kaydetti.
Haberde, tek çözümün 4 Rum’un krematoryuma götürülerek yakılması ve küllerinin Güney Kıbrıs’a götürülmesi olduğu belirtildi.
BİN 800 RUM DÖNDÜ, 15 GÜN İÇİNDE 3 BİN RUM DAHA DÖNECEK
Bu arada, Fileleftheros gazetesinde yer alan bir başka haberde de, bir ay içerisinde yapılan 20 uçuşla, yaklaşık bin 800 Rum’un Güney Kıbrıs’a döndüğünü ve bugün başlatılacak yeni bir programla, 15 gün içerisinde 3 bin Rum’un daha Güney Kıbrıs’a dönmesinin beklendiğini yazdı.
Haberde, önümüzdeki 5 gün içerisinde İngiltere ve Yunanistan’dan yapılacak 13 uçuşla, bin 500 Rum’un Güney Kıbrıs’a götürüleceği belirtildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.