banner913
banner932
banner1012

Ankete göre Mavroyannis yükselişte

banner1020

Güney’de başkanlık seçimleri için yapılan bir ankete göre Hristodulidis birinciliğini sürdürürken, Mavroyannis ikinciliğe yaklaştı. Ankete katılanların yüzde 30,8’i Hristodulidis’i, 20,8’i Neofitu’yu, 20,6’sı ise Mavroyannis’i destekleyeceklerini açıkladı

banner974
Ankete göre Mavroyannis yükselişte

banner971
Güney Kıbrıs’ta ilk turu 5, ikinci turu ise 12 Şubat 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek başkanlık seçimleri konusunda anketler devam ederken, dün yayımlanan bir ankete göre Andreas Mavroyannis yükseliş kaydetti.
Güney’de yayımlanan Politis gazetesi, “Sigma” televizyon kanalı tarafından gerçekleştirilen ve bin 80 kişinin katıldığı anketin sonuçlarına göre bağımsız aday olarak seçimlere katılan Nikos Hristodulidis’in birinciliğinin sürdüğünü, AKEL destekli Andreas Mavroyannis’in ise oy oranını arttırarak ikinciliğe yaklaştığını yazdı.
Ankete katılanların yüzde 30,8’i Nikos Hristodulidis, 20,8’i Averof Neofitu, 20,6’sı Andreas Mavroyannis’i destekleyeceklerini belirtirken, diğer adaylardan Hristos Hristu yüzde 5,7, Ahilleas Dimitriadis 4,1, Yorgos Kolokasidis 2,1, Kostas Hristofidis 1,3, diğer adaylar ise toplamda yüzde 1,9 oy aldı.
Ankete katılanların yüzde 5,3’ü henüz karar vermediğini, yüzde 3,8’i ise oy kullanmayacağını belirtirken geriye kalan katılımcılar yanıtlamak istemediğini veya boş oy atacağını söylemekle yetindiler.
Haberde, Mavroyannis’in Ekim ayında gerçekleştirilen ankette yüzde 17,3 oranında oy aldığını, şimdiki ankette ise yüzde 3,3 artış kaydettiğinin görüldüğü vurgulandı.
Andreas Mavroyannis %20.6          Nikos Hristodulidis  % 30.8   Averof Neofitu % 20.8
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.