banner913
banner932
banner1012

Anastasiadis: “Makul çözüm için insani açıdan mümkün olan her şeyi yaptım”

banner1020

banner974
Anastasiadis: “Makul çözüm için insani açıdan mümkün olan her şeyi yaptım”

banner971
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununa makul çözüm bulunması için “insani açıdan mümkün olan her şeyi yaptığını” iddia etti.
Haravgi gazetesinin haberine göre Limasol’da Cuma akşamı düzenlenen bir etkinlikte konuşan Anastasiadis, “Kıbrıs Cumhuriyeti”ni korumakla yükümlü olduklarını kaydederken, Crans Montana’daki tutumuyla ilgili karşıt görüşte olanlara eleştiride bulunarak, bu kişilerin “Kıbrıs dostu olmayan ve farklı amaçlara hizmet eden argümanlar benimsediklerini” belirtti.
Habere göre Anastasiadis, BM belgelerine atıfta bulunarak, Rum tarafının arzusunun Kıbrıs sorununa, Kıbrıs’taki Rumların öngördüğü değil, BM kararları ve AB ilkeleri ve insani değerlerin öngördüğü koşullar zemininde çözüm bulunması olduğunu defalarca dile getirdiğini ifade etti.
Anastasiadis, Crans Montana’da veya daha öncesinde ortaya konan iddiaların, başka bir Avrupa devletinde veya dünyanın herhangi bir devletinde geçerliliği olmadığını söyledi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.