banner913
banner932
banner1012

Altı ülkeden 'EastMed' boru hattı projesine destek

banner1020

“Enerji İşbirliğinin Güçlendirilmesi ve EastMed Boru Hattının Avantajlarıyla Fırsatları” konulu telekonferans toplantısında, Güney Kıbrıs, Bulgaristan, Yunanistan, İsrail, Macaristan ve Sırbistan Enerji Bakanları’nın, EastMed boru hattının Doğu ve Orta Avrupa ile Akdeniz’de güvenli doğalgaz tedariki için yaşayabilir ve stratejik bir seçenek olduğu konusunda hemfikir oldukları

banner974
Altı ülkeden 'EastMed' boru hattı projesine destek

banner971
Güney Kıbrıs, Bulgaristan, Yunanistan, İsrail, Macaristan ve Sırbistan Enerji Bakanları’nın dün düzenlenen telekonferans toplantısında EastMed boru hattı projesine destek belirttikleri bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz’in inisiyatifiyle yapılan “Enerji İşbirliğinin Güçlendirilmesi ve EastMed Boru Hattının Avantajlarıyla Fırsatları” konulu telekonferans toplantısında, altı bakanın, EastMed boru hattının Doğu ve Orta Avrupa ile Akdeniz’de güvenli doğalgaz tedariki için yaşayabilir ve stratejik bir seçenek olduğu konusunda hemfikir olduklarını yazdı.
Gazete, Rum Enerji Bakanı Natasa Pilidu’nun toplantı esnasında Güney Kıbrıs’ın hidrokarbon yatakları, yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji tasarrufuyla ilgili stratejik arzularını dile getirdiğini kaydetti.
Habere göre Pilidu, yeşil enerjiye kademeli geçiş hedefi doğrultusunda, Ulusal Eylem Planı vasıtasıyla bazı politikaların ve tedbirlerin ileri götürüldüğünü belirterek, enerji izolasyonunun kaldırılması için de çalışmalar yapıldığını ifade etti.
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.