banner913
banner932
banner1012

AKEL’den Maraş için uluslararası kampanya

banner1020

banner974
AKEL’den Maraş için uluslararası kampanya

banner971

AKEL’in, kapalı Maraş konusunda Kıbrıs Türk tarafı ve Türkiye tarafından yapılan açıklamalara karşı, uluslararası kampanya başlatma inisiyatifi üstleneceği belirtildi.

Haravgi gazetesi AKEL’in üstleneceği inisiyatiflerin amacının, Kıbrıs sorununa yeniden hareketlilik kazandırmak ayrıca Ankara’ya; gerek kapalı Maraş bölgesi gerekse iki devlete dayalı çözüm yönündeki “yasa dışı” kararlarını yeniden gözden geçirmesi baskısının yapılabilmesi için uluslararası ilgiyi uyandırmak olduğunu yazdı.

Habere göre AKEL, Maraş konusu ile tüm Kıbrıs sorununu ele alan Yunanca, İngilizce, Türkçe, Fransızca, İspanyolca ve Portekizce olmak üzere altı dilde kısa bir film hazırladı.

Kısa filmin, önümüzdeki dönem boyunca internet üzerinden yayımlanacağı da ifade edildi.

“KIBRIS İÇİN MAĞUSA” PARTİSİ’NDEN İLETİŞİM ÇAĞRISI

Haravgi gazetesi bir başka haberinde, Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren “Kıbrıs İçin Mağusa” isimli siyasi partinin, Maraş kökenli ve KKTC’nin kapalı Maraş’ın yüzde 3.5’lük kısmının açılacağını ilan ettiği bölgede taşınmaz malı bulunan Maraş kökenli Rumların kendileriyle iletişime geçmeleri için çağrıda bulunduğunu yazdı.

Gazete, Maraş kökenli Rumlara yönelik bu çağrının, yaşanan gelişmeler karşısında hükümetin gerektiği gibi davranmaması nedeniyle yapıldığını belirtti.

Habere göre “Kıbrıs İçin Mağusa” açıklamasında, iletişim numarasıyla birlikte e-mail adresi de yayımladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.