banner913
banner932
banner1012

AKEL, Kıbrıs sorunundaki diyaloğun yeniden başlamasını istiyor

banner1020

AKEL Genel Sekreteri Kiprianu “Sol Kanat”la görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in, Berlin görüşmesinden sonra yayımlanan ortak açıklama temelinde, KKTC’deki seçim sürecinin hemen ardından üstleneceği inisiyatifleri şimdiden hazırlaması gerektiğine işaret etti.

banner974
AKEL, Kıbrıs sorunundaki diyaloğun yeniden başlamasını istiyor

banner971

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin hemen ardından, Kıbrıs sorunundaki diyaloğun yeniden başlaması için inisiyatif almaya çağırdı.

Haravgi gazetesinde yer alan habere göre, Kiprianu “Sol Kanat”la görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in, Berlin görüşmesinden sonra yayımlanan ortak açıklama temelinde, KKTC’deki seçim sürecinin hemen ardından üstleneceği inisiyatifleri şimdiden hazırlaması gerektiğine işaret etti.

Kiprianu, Anastasiadis’in kamuoyunu çözümle ilgili bu diyaloğun başlaması gerektiği, aynı zamanda Kıbrıs sorununun BM kararları, Doruk Anlaşmaları, uluslararası hukuk ve AB ilkeleri temelinde çözülememesi durumunda var olan tehlikeler konusunda hazırlamasının, eşit derecede önemli olduğuna da vurgu yaptı.

Kiprianu, Anastasiadis’in, halkı, müzakerelerin yeniden başlamasıyla ilgili çabayı desteklemesi gerektiği konusunda ikna etmesi gerektiğini de söyledi.

Kiprianu’nun “Sol Kanat”a, AKEL’in tutarlı ve kararlı bir şekilde çözüm için çalışmaya devam edeceğini söylediğini de kaydeden gazete, görüşmede pandeminin ardından ülkede şekillenen durumla ilgili fikir alışverişinde bulunulduğunu ekledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.