banner913
banner932
banner1012

Güner Burgul’u kalbimize gömdük


Yücel HATAY

Yücel HATAY

Okunma 07 Aralık 2020, 23:00

6 Aralık 2020 Pazar günü sabahı acı haberle karşılaştık. Ülkemizin spor ve eğitim alanına büyük hizmetleri olan Güner Burgul’un hayatını kaybettiğini öğrendik. Bir süredir hastanede tedavi olduğu bilgisini aldık.
Halbuki sağlıklı görünüyordu. Sosyal medyada arkadaşlarıyla yürüyüş fotoğraflarını paylaşıyordu.
Güner Burgul yaşıtım. İlkokulu beraber okuduk. Ben ondan üç ay önce dünyaya geldim. Bu farktan dolayı bana şaka yollu “Yücel Abi” derdi. Nur içinde yatsın.
Ortaköy Spor Kulübü geçtiğimiz günlerde bir dergi yayımlamıştı. O dergide Güner Burgul’un da yazısı vardı.
“Bu kulüp bana dedelerimden yadigardır” başlıklı yazısının girişinde Ortaköy hakkında şu bilgileri vermişti:
“Ortaköy’ü genellikle büyük dedelerimin kurduğu söylenir. Çünkü dedelerim 1800’lü yıllarda Osmanlı-Rus harbinden sonra Türkiye’nin Niğde ilinin Ortaköy’ünden gelmişler ve Ortaköy’ün batısında derenin kenarına çadırlarını kurmuşlardır. Dedelerimin döneminde 7 yıl boyunca Ortaköy’de hiç yağmur yapmamıştır ve hatta o dönemlerden bugünlere gelen de bir laf vardır. ‘Nerde bizim Ortaköy’deki rençperlik’ dediklerinde, Niğde’deki rençperlikten bahsedilir.”
Kıbrıs Gazetesi’nde 30 Ağustos 2003 tarihinde Güner Burgul’la ilgili bir sayfa yayımlamıştım.
Güner Burgul, yıllarca görev yaptığı Bisiklet Federasyonu’nun kuruluşuyla ilgili şu bilgiyi vermişti:
“İlk ciddi bisiklet yarışı organizesini 5 Nisan 1970 tarihinde Gençlik Gücü Spor Kulübü yaptı. 1970 yılının mayıs ayında kulüpler arası bisiklet yarışı düzenlendi. Bisiklet Federasyonu, Gençlik, Spor ve Kültür Dairesi’nce 25 Ocak 1971 tarihinde tescil edilerek resmen kuruldu. Salim Mulla Hasan başkanlığındaki ekip, bisiklet sporunun Kıbrıs Türkü arasında tanınıp sevilmesine büyük katkıda bulundu. Federasyonun düzenlediği ilk resmi organizasyon 9 Şubat 1971’de gerçekleşti.”
Salim Mulla Hasan’dan 1978 yılında devraldığı başkanlığı 2001 yılına kadar sürdüren Güner Burgul, bu federasyonun onursal başkanı ve Milli Olimpiyat Komitesi üyesi olarak spora hizmetlerini sürdürdü.
Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği de onu, 23 Haziran 2016 tarihinde Ahmed Sami Topcan Spor Üstün Hizmet Ödülü’yle onurlandırdı.
Güner Burgul’a Tanrı’dan rahmet dilerim. Ailesinin, yakınlarının, eğitim ve spor camiasının başı sağ olsun.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.