banner913
banner932
banner1012

"Zenginlere dokunmadan Türkiye’den para bekleniyor"

banner1020

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, “Zenginlere dokunmadan Türkiye’den para beklendiğini” öne sürdü ve bu durumu eleştirdi

banner974
"Zenginlere dokunmadan Türkiye’den para bekleniyor"

banner971

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısında ikinci ekonomik paketin açıklanmasını beklediklerini ancak bu beklentilerin boşa çıktığını söyledi. Arıklı, Bakanlar Kurulu’nda ekonomi ile ilgili ne konuşulduğunu merak ettiğini ifade ederek, bugün önlerine gelen kararnamenin doğru olduğunu ancak vergi ödemeyenlerle ilgili ne gibi önlemler alındığını sordu.

Arıklı, zarar gösteren kişilerin kurumların üzerine gidilip gidilmediğini, vergiden kaçan veya vergi ödemeyen şahısların yaşam standartlarına bakılıp bakılmadığını sorarak, “Zenginlere dokunmadan Türkiye’den para beklendiğini” öne sürdü ve bu durumu eleştirdi. Hükümetin krizin ciddiyetini anlamadığını öne süren Arıklı, vatandaşın da geleceğe yönelik umutlarının  azaltıldığını söyledi.

“Servet vergisinin” getirilmesi, öz kaynakların artırılması ve ülkenin üzerine düşen ekonomik tedbirleri almasının gerektiğini ifade eden Arıklı, bunun ardından enflasyon oranında Türkiye’den para istenebileceğini kaydetti.

Arıklı, bugünkü kararname ile maliyeye ne kadar kaynak gireceğinin de açıklanmasını isteyerek, tasarıya destek vereceklerini söyledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.