banner913
banner932
banner1012

"Zaroğlu, vekili olduğu halktan biriyle odasını paylaşmak istemedi"

banner1020

banner974
"Zaroğlu, vekili olduğu halktan biriyle odasını paylaşmak istemedi"

banner971

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Milletvekili Bertan Zaroğlu’nun test sonucunun pozitif çıkmasının ardından, Lefkoşa Devlet Hastanesi’ndeki Pandemi Merkezi’ne ilişkin paylaştığı videolar ve sarf ettiği cümleler üzerine Genel Başkan Erhan Arıklı’nın, sağlık çalışanları tarafından Zaroğlu’na ırkçılık yapıldığına yönelik iddialarda bulunması olayıyla ilgili yeni iddialar ortaya çıkmaya devam ediyor…

Olayın bir başka perspektiften anlatımı, süreci bizzat yaşadığını söyleyen Lefkoşa Devlet Hastanesi Acil Servis hekimlerinden Şebnem Benar’dan geldi.

“BERTAN BEY’E ÖZEL ODA İÇİN HERKES ARANMAYA BAŞLANDI AMA HASTANE DOLU VE EVİNDE POZİTİF TANI KONAN İNSANLAR SIRANIN KENDİLERİNE GELMESİNİ EVLERİNDE BEKLİYOR”

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımına “Sayın Erhan Arıklı, sizi kınıyorum. Neden mi?” diyerek başlayan Benar, o gece hastanede bulunduğunu ve vizite katıldığını belirterek şöyle devam etti:

“Her şeyi kendi gözlerimle gördüm, kendi kulaklarımla işittim. Olaylar hiç de sizin anlattığınız gibi olmadı, aksine aşağıda yazdığım gibi oldu. Bertan Bey geldi. Sağ akciğerde pnömoni tanısı aldı ve hastaneye yatması gerektiği söylendi. Herkes Bertan Bey için özel odada tek başına kalabileceği bir yer ayarlanması için aranmaya başladı. Bu arada hastane dolu ve dışarıda pek çok insan Covid-19 tanısı almış olduğu halde hastaneye yatırılıp, tetkik yapılıp tedavisi başlanamayıp, evinde bunun için sıra bekliyordu…”

“BU SIRADA SAĞLIK ÇALIŞANLARI HALK İÇİN MÜCADELE EDİYORDU”

Bu sırada, Pandemi Merkezi’ndeki sağlık çalışanlarının hiç uyumadan, hastaların hızla yatırılıp tetkiklerini yaparak tedavilerine başlayabilmek ve karantinalarına otellerde devam edebilecek hastaları otellere gönderip yeni hastalar yatırabilmek için çalışmaya devam ettiğini ifade eden Benan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Neden mi? Çünkü geç kalınmış her hasta ilerlemiş olabilirdi ve yoğun bakımda yatması gerekebilirdi. Yani kısacası halkı için, insan hayatı için mücadele ediyordu…”

“ANSIZIN İÇERİDEN BİR HABER GELDİ…”

Zaroğlu için çözüm olarak, enfeksiyon servisinde iki kişilik olan ancak yataklarından biri bulunmayan odayı ayarladıklarını ve Zaroğlu’nu yatırmaya karar verdiklerini belirten Benan, şöyle devam etti:

“Vizit bittikten sonra boş olan hasta yataklarına evlerinde tetkik için sıra bekleyen hastaların yatışı yapıldı ve ambulanslara bu hastaların evlerinden alınmaları için talimat verildi. Sonra ansızın içeriden bir haber geldi. Bertan Bey Nöroloji Servisinden ayrılıp Enfeksiyon Servisine geçmekten vazgeçmiş.”

“VEKİLİ OLDUĞUNU İDDİA ETTİĞİ HALKINDAN BİRİYLE ODASINI PAYLAŞMAK İSTEMEDİ”

Zaroğlu’nun, Enfeksiyon Servisi’ne geçmek istememe sebebinin, “Nöroloji Servisi’nde bir tanıdığının olması” olduğunu iddia eden Benan, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Tabii bu arada ambulanslar hastaları getirdi ve bir hasta, Bertan Bey’in yanına yerleştirildi. Ama Bertan Bey inatla hem diğer servise yatak olmadığı için mecburi tek kişilik odaya gitmemekte hem de kaldığı odadaki boş yatağı, Vekili olduğunu iddia ettiği halkından biriyle paylaşmamakta ısrar etti.”

“NE BEKLİYORDU Kİ? HİPOKRAT YEMİNİNE İHANET EDİLMESİNİ Mİ? HASTAYA, ‘TORPİL KULLANDI, EVİNİZE DÖNÜN’ MÜ DENMESİNİ?”

Benan, tepki dolu açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ne bekleniyordu ki? Benim nöbette olan arkadaşımdan hastanın yanına gidip, ettiği Hipokrat Yemini’ne ihanet edip, ‘kusura bakmayın yanınızda kalan kişi Milletvekili ve tek başına kalmakta ısrarcı, dünya kadar torpil kullandı, o yüzden sizin tetkiklerinizi ve tedavinizi yapamayacağım, evinize geri dönüp sıranızı yeniden bekleyin’ demesini mi?”

“O GECE NÖBETTE OLAN ARKADAŞLARIMLA GURUR DUYUYORUM”

O gece nöbette olan arkadaşlarıyla gurur duyduğunu belirterek, “tüm baskılara rağmen ettikleri Hipokrat Yeminine uygun davranıp halkına sahip çıktıkları için” onları tebrik ettiğini ifade etti.  

“ŞAHISLARIN TEDAVİ VE YAŞAM HAKLARINI ELLERİNDEN ALMAYA ÇALIŞTIĞINIZ İÇİN SİZİ KINIYORUM”

Benan, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı ile Milletvekili Zaroğlu’na seslenerek, “Vekili olduğunuzu iddia ettiğiniz halktan bir insanın yanınızda olmasına bile tahammül edemeyip, şahısların Anayasal hakkı olan tedavi ve yaşam hakkını ellerinden almaya çalıştığınız için sizleri kınıyorum” ifadelerine yer verdiği açıklamasına şöyle devam etti:

“Biz sağlık çalışanları, sağlık sistemine yatırım yapılmasından ve halka daha iyi sağlık hizmeti verilmesinden başka sizden hiçbir şey beklemedik. Bu güne kadar gelmiş geçmiş hiçbir hükümet ve muhalefet sağlığa gerekli önemi vermedi. Ve bunun suçlusu şimdi biz miyiz? Sizi kınıyorum çünkü asılsız iftiralarınızla hem canını dişine takıp çalışan hem de canını halkı için kaybetmeyi bile göze alan sağlık çalışanlarının motivasyonunu kırmaya çalıştığınız ve vekili olduğunuzu iddia ettiğiniz halkın gözünü korkutup hastaneye olan güvenini sarsıp, sırf hastaneye yatmamak için vakaların gizlenmesine sebep olup halkın bu pandemi döneminde yegane sahip olduğu sağlık personeline olan güvenini ellerinden alıp umutsuzluğa ittiğiniz için. Siz şimdi torpilinizi kullanıp rahat ve lüks yerinizde halkın elinden aldıklarınızı düşünün. Sizi kınıyorum çünkü siz bizim hiçbir zaman yapmadığımız ırk, din, dil, uyruk ayırımını varmış gibi gösterip bunu siyasi çıkar için kullandığınız için. Efendi biz yıllarca acillerde hasta bakarken kim olduğunu dahi bilmediğimiz kendinde olmayan insanları kurtarmak için canımızı dişimize kattık.”

“SİZ İYİ NİYETLİ ÇÖZÜM ARAYAN BİR KİŞİ DEĞİL KAOS YARATAN KİŞİSİNİZ”

Paylaşımına bir de dip not ekleyen Benan, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Yatak çarşaflarının değişiminden doktor sorumlu değildir. Kontrolünü yapmak da ona düşmez. 10 dakika daha bekleseydi belki de temizlik personeli yetişmeye çalıştığı işleri bitirebilecekti. Siz iyi niyetli çözüm arayan bir kişi değil kaos yaratan kişisiniz.”

NE OLMUŞTU?

Anımsanacağı üzere YDP’li Vekil Zaroğlu, test sonucu pozitif çıktıktan sonra, önce hastanedeki Pandemi Merkezi’ne alınmış, bir başka hasta ile kaldığı odanın hijyenik olmadığına yönelik bir video paylaşmış ve ardından karantina oteline alınmıştı.

Bu süreçte bazı kaynaklar, Zaroğlu’nun hastaneden kaçma girişiminde bulunduğunu öne sürmüştü  

Karantina otelinde olduğu sırada hastalığı kötüleşen Zaroğlu, yeniden Pandemi Merkezi’ne alınmış ve merkezdeki odada bulunan yatağın kullanılmış olduğunu gösteren bir video daha paylaşmıştı.

Yaşananlar üzerine Erhan Arıklı, sağlık çalışanları tarafından Zaroğlu’na karşı ‘bilerek’ kötü tutum sergilendiğini ve ırkçılık yapıldığını iddia etmişti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.