banner913
banner932
banner1012

Yoğun bakımdakilerin hepsi genç

banner1020

Lefkoşa Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlusu Dr. Şükrü Onbaşı, COVID-19’dan tedavi gören ve yoğun bakımda bulunan 7 hastanın da genç olduğunu söyledi

banner974
Yoğun bakımdakilerin hepsi genç

banner971

 
Lefkoşa Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlusu Doktor Şükrü Onbaşı, COVID-19’dan tedavi gören ve yoğun bakımda bulunan 7 hastanın da genç olduğunu söyledi.
Onbaşı, 24 yataklı yoğun bakım servisinin üçte birinin dolduğunu açıkladı. 7 kişinin yoğun bakım servisinde tedavide olduğunu ifade eden Onbaşı, günlük artış gösteren vaka sayıları nedeniyle her gün en az 1 kişinin yoğun bakıma yatışının başladığını söyledi.
Aynı gün COVID-19 teşhisi ile yatanın da, karantinada bir iki günlük gözlem altında tutulan bir hastanın da yoğun bakıma yatışı olduğuna dikkati çeken Onbaşı, 8. hastadan sonra hemşire takviyesi gerekeceğini söyledi.
 “YOĞUN BAKIMDA 65 YAŞ ÜZERİ BİRİ YOK. HEPSİ GENÇ”
Doktor Şükrü Onbaşı, risk grubu olarak adlandırılan 65 yaş üzeri kimsenin şuan yoğun bakımda olmadığını, yatanların yaşlarının 35 ile 65 yaş arasında değiştiğine dikkati çekti. Kötü durumda olan genç hastaların da olduğunu ifade eden Onbaşı, “Vatandaş rehavete kapılmasın, bana bir şey olmaz demesin. COVID-19 hastalığı akciğerlerde yaptığı hasar ile ölümü tek başına getirebilir. Ölmek için ek hastalığa ihtiyaç olmayabilir. Kimse bana bir şey olmaz diye hareket etmesin” dedi.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.