banner913
banner932
banner1012

Yeni havalimanına “Dr. Fazıl Küçük Uluslararası Havalimanı” ismi verilmeli

banner1020

banner974
Yeni havalimanına “Dr. Fazıl Küçük Uluslararası Havalimanı” ismi verilmeli

banner971
Dr. Fazıl Küçük Vakfı, yeni havalimanının adının Dr. Fazıl Küçük Uluslararası Havalimanı olmasını talep etti.
Dr. Fazıl Küçük Uluslararası Havalimanı İnisiyatifi adına Dr. Fazıl Küçük Vakfı tarafından yapılan açıklamada, ülkelerin başta havalimanları olmak üzere büyük yapıtlarına ya da eserlerine o ülkenin en değerli kişilerin isimlerini verdiği belirtilerek, yeni yapılan havalimanına toplum lideri Dr. Fazıl Küçük’ün adının verilmesi istendi.
"Talebimiz mevcut ismin değiştirilmesi değil, yenisine bu ismin verilmesi"
Havalimanına “Dr. Fazıl Küçük Uluslararası Havalimanı” adının verilmesinin talep edildiği açıklamada, “Talebimiz mevcut olan havalimanının isminin değiştirilmesi değil, yeni havalimanımıza yeni bir isim koyulması yönünde olup, bu sebeple önerimiz, Kıbrıs Türk halkının ortak talebi olduğuna inandığımız Dr. Fazıl Küçük Uluslararası Havalimanı ismidir. Böyle bir durumda, Kıbrıs'ın yetiştirdiği en değerli insanlardan biri ve bağımsızlık yolunda lideri olarak kabul edilen bu devlet adamının isminin oraya verilmesinin en isabetli karar olacağına inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.
Dr. Fazıl Küçük Havalimanı İnisiyatifi tarafından yapılan basın açıklaması şöyle:
Saygıdeğer Halkımız;
Bugün dünyadaki ülkeler, ülkelerindeki en büyük yapıtlara yada eserlere o ülkenin en değerli kişilerin isimlerini vermektedir, bu isimler bir ölçüde bu ülkelerin dışa karşı tanıtım ve anlam taşıyan özel mesajları olmaktadır.
Bu yapıtların başında da uluslararası toplumlar tarafından ismen bilinen ve takip edilen havalimanları gelmektedir. 
Örneğin; New York'taki John F. Kennedy, Paris'teki Charles de Gaulle, Tahran'daki İmam Humeyni, İzmir'deki Adnan Menderes Havalimanları bunlardan bazılarıdır.
Bu düşünceden hareket ederek, 'YENİ' yapılmakta olan, uluslararası standartlara sahip ve ileride dış ülkelere direk uçuşlara açılacak olan 'YENİ' havalimanımıza, Kıbrıs Türk Halkının bu topraklar üzerinde özgür bir şekilde yaşayabilmesi için verilen mücadeleyi başlatan ve ömrünün sonuna kadar da onun liderlığini yapan Sayın Dr. Fazıl KÜÇÜK’ün isminin yakışacağını düşünüyor ve isminin 'Dr. Fazıl Küçük Uluslararası Havalimanı' olmasını talep ediyoruz.
Talebimiz mevcut olan havalimanının isminin değiştirilmesi değil, 'YENİ' havalimanımıza 'YENİ' bir isim koyulması yönünde olup, bu sebeple önerimiz, Kıbrıs Türk Halkının ortak talebi olduğuna inandığımız ‘Dr FAZIL KÜÇÜK ULUSLARARASI HAVALİMANI’ ismidir.
Böyle bir durumda, Kıbrıs'ın yetiştirdiği en değerli insanlardan biri ve bağımsızlık yolunda lideri olarak kabul edilen bu devlet adamının isminin oraya verilmesinin en isabetli karar olacağına inanıyoruz.
Bu durumda Kıbrıs Türkü olarak, gerçek varoluş mücadelemizi ve önderini, her yıl buradan gelip geçecek olan yüzbinlerce genç vatandaşımıza, Türkiyeli soydaşlarımıza ve yurdumuzu ziyaret eden turistlere, üniversitelerimizde okuyan yabancı öğrencilerimiz ile onların ailelerine de doğal olarak aktarma fırsatını bulmuş olacağız.
Rum ve Yunan ikilisi bugün hala yaptığı propaganda ile Kıbrıs meselesinin 1974'teki Barış Harekatı ile başladığını ve bunun bir 'işgal sorunu' olduğunu bütün dünyaya yaymaya çalışmaktadır. 
Halbuki Kıbrıs Türkleri olarak, Kıbrıs'ta varoluş mücadelemizin 1974 yılında değil, Osmanlı İmparatorluğu’nun adamızdan ayrıldığı yıl olan 1878 yılında hemen sonra başladığını ve 1937'den sonra da Dr. Fazıl KÜÇÜK önderliğinde, silahlı/silahsız bir mücadele ile devam etmesi neticesinde bugünlere geldiğini biliyoruz.
Bu mücadelenin çok değerli önderinin isminin, YENİ havalimanımıza da ve bundan sonra da devam edecek olan varoluş mücadelemize de ‘Dr FAZIL KÜÇÜK ULUSLARARASI HAVALİMANI’ olarak çok anlam katacağını biliyoruz.
Saygıdeğer Halkımız; sizler de bizimle aynı duygu ve görüşleri paylaşıyorsanız, lütfen bize katılınız.
İletişim için e mail : [email protected]
Lütfen mesajımızı beğenip ve paylaşarak talebimize katkıda bulunmanızı önemle rica ederiz.
Saygılarımızla
                                                         
Dr. Fazıl Küçük Uluslararası Havalimanı İnsiyatifi

 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.