banner913
banner932
banner1012

Yeni havaalanı için 15 Kasım hedefi

banner1020

Yeni havalimanında terminalin KKTC’nin kuruluş yıldönümü olan 15 Kasım 2021’de açılması hedefleniyor

banner974
Yeni havaalanı için 15 Kasım hedefi

banner971
 
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, Yeni Havalimanı’nda çalışmaların son sürat devam ettiğini, yeni terminalin KKTC’nin kuruluş yıldönümü olan 15 Kasım 2021’de açılmasının hedeflendiğini belirtti.
Canaltay, “KKTC’nin dünyaya açılan kapısı ve hava ulaşımında bölgenin en modern binası olacak olan yeni Havalimanı Terminali inşaatının tamamlanması için Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görev ve yükümlülüklerini hızlı bir şekilde yerine getirmektedir” dedi.
Bakan Canaltay, yüklenici firma ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Mali İşbirliği Ofisi ile yakın ve koordineli bir şekilde çalışmaları sürdürdüklerini, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Hava Meydanları İşletmesi uzmanları ile birlikte teknik denetim ve çalışmaları rutin bir şekilde sürdürüldüğünü de ifade etti.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, “Hedefimiz yeni Havalimanı’nı 15 Kasım’da hizmete açmaktır. Yeni havalimanımız 15 Kasım’da tam kapasite ile açılmayacak olsa bile mevcut terminalden çok daha geniş bir alanda ve daha konforlu bir seyahat deneyimi yaşanacaktır” şeklinde konuştu.
Resmiye Canaltay, yeni Havalimanı’nın fiziki işlerinin yüzde 70’inin tamamlandığını, yapım çalışmaları yanında Bakanlığın da ilgili mevzuat üzerinde çalıştığını ifade etti.
Bakan Canaltay, “Son iki yıldır pandemi nedeniyle hayatımızın her alanı gibi, yeni Ercan Terminali projesi de etkilenmiştir. Umudumuz, önümüzdeki kısa dönem içerisinde  salgın ile ilgili olumlu gelişmeler olmasıdır. Büyük ve beklenmedik bir aksilik olmaması halinde 15 Kasım itibarıyla havayolu ulaşımı yeni Havalimanı terminalinden sağlanacaktır” dedi.


 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.