banner913
banner932
banner1012

‘Yavru Konforu' tepkisi

banner1020

Türkiye'deki TGRT Haber, KKTC’nin lüks içinde yaşadığını ima eden haber yaptı. Haberde asgari ücretin 6 bin 90 lira olduğu, 13'üncü maaş verildiği, KDV’nin sıfırlandığı belirtildi. Sunucu ise “Meğerse bizim yavru vatanda ciddi bir konfor varmış. Acaba Lefkoşe, Magosa'ya mı yerleşsek" dedi

banner974
‘Yavru Konforu' tepkisi

banner971
 
 
Türkiye'deki TGRT Televizyonu'nun "Yavru Vatan Konforu" başlığı altına yaptığı haber sunumu tepki topladı.
"Orada bir Kıbrıs'ımız var uzakta" alt başlığı ile verilen haberde, Türk Lirası kullanımından dolayı yaşanan mağduriyet gündeme getirilmedi, ancak, henüz uygulamaya girmeyen asgari ücret üzerinden algı yaratıldı.
Alım gücünün incelenmediği, yüzeysel bir yaklaşımla rakamlar üzerinden yorum yapıldığı programa sosyal medyadan tepki yağdı. TGRT Haber'de Kıbrıs'ın kuzeyinde asgari ücretin 6 bin 90 lira olduğu belirtildi, ikramiye olarak hesaplara 13'üncü maaş yattığı konuşuldu, ilaçta ve gıda ürünlerinin tamamına yakınında Katma Değer Vergisi'nin sıfır olduğu vurgulandı. Haber sunumunda ayrıca "Bu hafta % 20-30'luk ucuzluk geliyor" ifadeleri de dikkat çekti.
TGRT Haber sunucusu Ekrem Açıkel, "Gitmesek de hellimini çok yemesek de Kıbrıs bizim sevdamız. Meğerse bizim yavru vatanda ciddi bir konfor varmış. "Acaba Lefkoşe, Magosa'ya mı yerleşsek" söylemi öne çıktı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.